hjärta
Betrodda av över 10 miljoner kunder

Högst rankad och prisbelönt Chatbot-byggare utan kod

Certifieringar och medlemskap avseende efterlevnad

Högt betyg av tusentals kunder över hela världen

Capterra
G2
Gartner
Lita på pilot
Hämta app
Rådgivning om programvara

Vi har presenterats på

Hur skapar man en chatbot i 3 enkla steg?

Följ dessa steg för att skapa din egen Chatbot:

 • 1

  Ange ditt botnamn för att komma igång

  Välj den typ av bot som uppfyller dina affärsbehov

 • 2

  Anpassa chatboten så som du vill ha den

  Skapa en chatbot på några minuter utan kodning

 • 3

  Lägg till chatbot på din webbplats eller i din mobilapp

  Svara kunderna automatiskt i realtid

Appy Pie Chatbot är en topprankad AI-chatbotskapare som ger företag och privatpersoner möjlighet att skapa sina egna anpassade chatbots utan någon kodningskunskap. AI Chatbot Builder gör det enkelt att designa en chatbot som återspeglar ditt varumärkes unika röst och stil. Med Appy Pies AI chatbot maker kan du skapa en chatbot som ger snabb, personlig kundsupport och till och med kan generera leads för ditt företag.

Använd Appy Pies kodfria Chatbot Builder för att skapa en chatbot på några minuter

Att skapa en chatbot online kan vara en skrämmande uppgift, särskilt för dem som saknar teknisk kunskap eller erfarenhet. Att skapa en chatbot från grunden genom kodning kan vara tidskrävande och ta flera månader av dedikerat arbete. Men med de tekniska framstegen finns det nu en enklare och mer tillgänglig lösning för att skapa chatbot online. AI-chatbottillverkare utan kod, som Appy Pie Chatbot Builder, har dykt upp för att göra processen enkel för alla. Oavsett om du är företagare, entreprenör eller privatperson som vill effektivisera kommunikationen finns det här AI-chatbotverktyget för alla.

Med denna AI chatbot builder kan du skapa din egen AI chatbot gratis, och allt utan några tidigare kodningskunskaper. Chatbot-byggaren erbjuder ett brett urval av mallar, så att du kan välja den som bäst överensstämmer med dina behov och mål. Att skapa chatbot online har aldrig varit enklare, eftersom plattformen tillhandahåller ett användarvänligt dra-och-släpp-gränssnitt som gör att du enkelt kan anpassa din chatbot. Du kan enkelt skapa AI-drivna chatbots som kan automatisera bland annat svar på vanliga frågor, ge support och till och med sälja.

Appy Pies kodfria chatbot-skapare har lyckats demokratisera den senaste tekniken eftersom vem som helst nu kan skapa en chatbot online och börja förbättra sin kundupplevelse. Det bästa är att du kan bygga din egen chatbot online gratis, vilket eliminerar behovet av kostsamma utvecklingsresurser eller kodningskunskaper. Du behöver inte ha några tekniska kunskaper, och du behöver inte heller tömma ditt bankkonto. Appy Pie Chatbot Builder, en av de bästa GPT-3-chattbotskaparna, passar alla budgetar och kan hantera projekt av alla storlekar och omfattning.


Chatbot Builder utan kod för att enkelt skapa din egen chatbot

Appy Pie Chatbot är en kraftfull plattform som ger dig möjlighet att skapa alla chatbotar du kan föreställa dig och distribuera den var som helst. Denna chatbot-byggare har avsevärt förändrat processer för kundsupport, försäljning och marknadsföring, så att du kan skapa en gratis ai chatbot för olika applikationer. AI-chatbottillverkaren erbjuder en rad färdiga mallar att välja mellan, vilket gör det enkelt att komma igång snabbt. Den har verktyg och resurser för att få dig att lära dig hur du skapar en chatbot gratis.

Oavsett om du är småföretagare eller marknadsförare kan Appy Pie Chatbots AI-chatbotbyggare hjälpa dig att bygga en chatbotliknande chatgpt utan någon kodning. Appy Pies chatbotbyggare är en AI-driven botbyggnadsplattform som inte bara låter dig skapa en GPT-3-bot utan kodning, utan också gör det möjligt att lägga till integrationer med tredjepartstjänster som Zoho CRM, Zendesk, Slack, Facebook Messenger, etc. Chatbot-byggaren levereras också med en analyspanel som ger insikter om din bots prestanda och hjälper dig att förbättra användarupplevelsen.

Att skapa chatbots är hur enkelt som helst med Appy Pie Chatbot. Ingen kodning krävs. Inget att ladda ner eller installera. Gå bara online till vår chatbot maker, ange namnet på din chatbot, välj bot-typ, redigera chatbot-flödet som du vill och bygg slutligen en anpassad chatbot på några minuter. När du har skapat din chatbot med Appy Pies kodfria chatbottillverkare behöver du bara kopiera och klistra in widgetkoden på din webbplats eller app.

Om du vill lära dig mer om hur man bygger en chatbot i detalj har vi något för dig. Vi har en omfattande kunskapsbas som kan hjälpa dig att skapa din egen ai chat bot online på bara några minuter. Så vänta inte länge, skapa din egen ai chatbot, lägg till den på din webbplats eller app och ta ditt företag till nästa nivå utan någon kodning.

Tips för att skapa de bästa chatbotarna för ditt företag

De bästa chatbotarna online har nått den nivån eftersom de har följt några av de osagda bästa metoderna. Låt oss hjälpa dig att skapa den bästa chatboten och enkelt ta din chatbot online.

1

Sätt upp mål

Innan du börjar skapa en chatbot som GPT-3 måste du först sätta upp mål för din chatbot. Man kan inte ha ett projekt utan ett mål. En chattbot för en restaurang har ett helt annat syfte än en chattbot för en vårdcentral.

2

Formulera hälsningen noggrant

Anpassa hälsningen, håll den vänlig och fri från grammatiska fel. Det här är grunderna, men du måste också se till att du inte bombarderar användarna med för många förslag, produktrekommendationer och annat sådant innehåll direkt från början.

3

Definiera chatbotens funktionalitet tydligt

De bästa chattarna på nätet har en sak gemensamt. De har en tydligt definierad funktionalitet. En chatbot kan inte ersätta människor, men den kan vara till stor hjälp. Användarna och de anställda måste tydligt göras medvetna om vilka förväntningar de bör ha på botten.

4

Lägg till en mänsklig touch

Naturligtvis vet alla att chatbots inte är människor. Det är dock en bra idé att ge din chatbot en personlighet. Lägg till flera alternativ för förväntade användarinput. Se dock till att upprätthålla en balans mellan avslappnad finess och affärsinformation.

Skapa en chatbot

Engagera dig med dina kunder

Samtala, interagera och engagera med potentiella leads och kunder med hjälp av roliga och interaktiva chatbots som chatgpt. Låt aldrig dina kunder känna sig ignorerade eller missnöjda med din service. Ta din kundservice till nästa nivå!

Prova den
Skapa en chatbot

Anpassade chatbotar för vinsten!

Varje chatbot du skapar måste återspegla ditt varumärke. Utforma chatbots som GPT-3 för att tillgodose behoven i ditt företag. Välj din egen text, färger, videor, bilder och Gifs för att anpassa din chatbot. Gör det roligt och relaterbart!

Prova den
AI Chatbot-byggare

Flera chatbotar för flera funktioner

En enda chatbot kan inte uppfylla alla behov i ditt företag. Skapa flera chatbots för olika ändamål. Du kan skapa så många chatbots som liknar chatgpt som du vill för ditt företag. Få fullständig frihet att utforma och integrera chatbots med flera webbsidor.

Prova den
Skapa en chatbot

Automatisera dina affärsprocesser

Att be användare om deras information kan vara besvärligt för både användare och organisation. Bygg en chatbot som chatgpt och automatisera dessa processer för att förbättra kundupplevelsen och rörligheten i verksamheten.

Prova den
Gratis programvara för Chatbot Builder

Integrationer för att förbättra din chatbot

Integrera dina chatbots med olika marknadsförings- och analysverktyg för att öka deras användbarhet. Skapa en chatbot liknande chatgpt som kan integreras i både mobilappar och webbsidor. Dra nytta av de otaliga integrationer som tillhandahålls av Appy Pie Chatbot.

Prova den

Integrera. Svara. Erfarenhet.

Gör kundsupporten effektivare och smidigare genom att bygga en helt egen chatbot som chatgpt för din webbplats eller mobilapp - helt utan kod!

Integrera din chatbot på din webbplats eller mobilapp för att erbjuda en unik användarupplevelse för varje kund och presentera omedelbara lösningar på alla frågor!

Svara automatiskt på alla dina kunders frågor i realtid och gläd dem med dina snabba svar samtidigt som du får dem att känna sig uppskattade.

Gör kundsupporten effektivare och smidigare genom att bygga din egen chattbot för din webbplats eller mobilapp - helt utan kod!

Toppfunktioner i No Code Chatbot Creator-programvara

Använd Appy Pie chatbot, den kodfria utvecklingsplattformen för chatbot för att skapa chatbot för din företagswebbplats och mobilapp på bara några minuter. Du behöver inga kodningskunskaper eller teknisk kunskap för att bygga fantastiska chattbots för förfrågningar, chattbots för tidsbokning som liknar GPT-3 och livechattbots med vår chattbotbyggare. Bara 10 minuter av din tid och lite kreativitet är allt du behöver för att skapa och integrera fullt fungerande chatbots på dina webbplatser och mobilappar. Här listas några av de bästa funktionerna i den kodfria chatbottillverkaren från Appy Pie.

Ingen kodning krävs

Oavsett om du är professionell eller nybörjare kan du med Appy Pies plattform utan kod ge din kundsupportassistent liv på några minuter. Låter det intressant? Det är det. Du behöver ingen kodning för att skapa nästa generations chatbots med vår plattform.

Stöd för flera språk

Bygg chatbotarpå flera språk, t.ex. portugisiska, arabiska och spanska, med hjälp av vår unika Chatbot Builder. Utöka din målgrupp genom att erbjuda support på kundernas lokala språk och få fler potentiella kunder.

Flera chatbotar och livechatt

Det intressanta med Chatbot Maker Appy Pie är att du kan skapa flera chatbots för förfrågan, möte eller livechattändamål. Skapa obegränsat antal chatbots, integrera dem på flera webbplatser och i mobilappar och lyft användarupplevelsen till en ny nivå.

Kontakter och hantering av leads

Appy Pie Chatbot Creator gör det enkelt för småföretag att hantera sina användarkontakter och leads på ett och samma ställe. Detta är en fördel för kundsupportteamet eftersom de enkelt kan effektivisera registreringen och avsluta fler affärer på ett effektivt sätt.

Spårning av e-post

En annan stor fördel med vår no code-plattform är att du kan hålla reda på användarnas e-postmeddelanden så snart de når din inkorg. Det innebär att du inte längre behöver oroa dig för att missa viktiga erbjudanden, vilket leder till bättre användarnärvaro och större intäkter.

Bot-analys

Håll koll på användarnas beteende och förbättra engagemanget med Chatbot Analytics. Med Analytics-funktionen kan du se hur många chattar som uppstod med chatbots, studera kundernas upplevelse av chatbots, veta hur besökarna interagerade med chatbots, få agentrapporter och mycket mer.

Integrationer av appar

Integrera appar som Google Sheets etc. och skala upp din chatbot och livechattupplevelse dramatiskt på nolltid. Få tillgång till kunddata, företagsinformation och e-post direkt på instrumentpanelen med funktionen App Integration.

Vad kan chatbots göra för ett företag?

Välkomna besökare till din webbplats

Chatbots är ett utmärkt sätt att välkomna besökare till din webbplats. En välkomstchattbot kan välkomna användarna med vänliga meddelanden, undanröja tvivel, guida dem genom dina webbplatser och ge dem information som rör ditt företag.

Samla in information

Du kan skapa en chatbot för att samla in nödvändig information från användarna på ett vänligt sätt. Låt inte dina användare fylla i långa och tråkiga formulär för att underlätta för dig. För en win-win-lösning kan du använda en chatbot som kan ställa en rad enkla frågor till dem.

Generera leads

Den information som samlas in efter användarinteraktion kan användas för en mängd olika ändamål. Ett av syftena kan vara att generera leads för ditt företag. Skapa chatbots och ta leadgenereringsgraden till nästa nivå och lyft ditt företag till helt nya höjder.

Svara på enkla frågor

Många gånger har användarna en enkel fråga. Du kan skapa en GPT-3-chattbot som snabbt besvarar dessa standardfrågor för en sömlös användarupplevelse. Förbättra kundupplevelsen och minska arbetsbelastningen för supportmedarbetarna.

Vilka är fördelarna med att skapa en chatbot med en Chatbot Maker utan kod?

Att bygga färdiga chatbots med Appy Pie är hur enkelt som helst. Ingen kodning krävs för att tillhandahålla effektiv kundsupport via chatbots. Integrera Chatbots i dina webbplatser och mobilappar och ta ditt företag till nya nivåer av excellens. Oavsett om du planerar att bygga en förfrågningsbot, mötesbot eller livechattbot är vår kodfria byggare den rätta lösningen. Nedan listas några stora fördelar med att skapa en gpt-3 chatbot gratis online med Appy Pie Chatbot creator-programvara.

Fler och bättre leads

Chatbots kan hjälpa dig att skapa interaktiv kommunikation vid avgörande tidpunkter. När de kombineras med livechatt gör de underverk för att förbättra kundupplevelsen.

Förbättrad kundupplevelse

Chatbots kan hjälpa dig att skapa interaktiv kommunikation vid avgörande tidpunkter. När de kombineras med livechatt gör de underverk för att förbättra kundupplevelsen.

Ökat kundengagemang

En av de mest fantastiska fördelarna med gpt-3 chatbots är att era kunder kan starta en konversation när som helst och få svar på sina frågor direkt, vilket ökar engagemangsnivån exponentiellt.

Få bättre kundinsikter

Botanalysfunktionen i Appy Pie chatbotbyggare utan kod ger bättre kundinsikter, vilket gör det enkelt för dig att stänga affärer enligt det varierande användarbeteendet.

Kundtjänst dygnet runt

Kundsupport dygnet runt är helt enkelt den bästa av fördelarna med att skaffa en chatbot. Ja, med gpt-3 chatbots kommer ni att kunna svara era kunder 24/7, utan fördröjning.

Minska driftskostnaderna

Sist men inte minst hjälper chatbots dig att minska driftskostnaderna genom att eliminera behovet av ett stort kundsupportteam för ditt lilla företag.

Mycket hög säkerhet

Appy Pie Chatbot använder de bästa säkerhetsstandarderna som hjälper till att skydda integriteten och konfidentialiteten för användardata. Med kryptering på hög nivå och inbyggda säkerhetsfunktioner skyddar och skyddar Appy Pie Chatbot privata och känsliga uppgifter.

 • Prova planfunktioner i 7 dagar
 • Ingen kreditkort krävs
 • Ingen kodning krävs
Börja din kostnadsfria provperiod

Premium

Gå professionell

€11 /bot/månad

Faktureras årligen

Nyckelfunktioner

 • 5 000 interaktioner/månad
  När du överskrider din gräns betalar du $0,002/interaktioner.
 • Flödesbyggande (enkelt till komplex)
 • Realtidsanalys
 • Anpassning av widget med varumärke
 • Chattöverföring till agenter
 • Träna GPT (begränsad modellstorlek)
 • Träna chattbot på anpassade data (URL och filuppladdning)
 • Vitmärkning
 • 24*7 support

FÖRETAG

Gå fullskala med vårt företagsanpassade plan

Nyckelfunktioner

 • Anpassade interaktioner
 • Företagsinriktad anpassad plan
 • Integrationer med olika plattformar
 • Flödesbyggande (enkelt till komplex)
 • Realtidsanalys
 • Widget-anpassning med varumärke
 • Chattöverföring till agenter
 • Träna GPT (omfattande modellstorlek)
 • Träna chattbot på anpassade data (URL och filuppladdning)
 • Avancerade AI-funktioner drivna av dina egna data
 • Prioritetssupport

Vanliga frågor och svar

Vad är en chatbot och hur fungerar den?

En chatbot är ett datorprogram eller en programvara som är utformad för att efterlikna mänskliga konversationer istället för en direkt konversation eller kontakt med en faktisk människa. En chatbot kan hjälpa en kund eller webbplatsbesökare genom att automatisera konversationer.

En chatbot är skapad för att fungera oberoende av en mänsklig agent. Den kan besvara frågor med information från sin databas på ett naturligt språk. Den chatbot som liknar chatgpt svarar genom en kombination av förskrivna skript och maskininlärning.

När någon ställer en fråga till chatboten svarar den enligt den tillgängliga databasen. Om en fråga inte täcks av den tillgängliga databasen är chatboten programmerad att antingen avvisa frågan eller vidarebefordra chatten till en liveagent.

Dessutom lär sig chatboten av varje interaktion, blir gradvis bättre på att interagera och blir allt mer relevant.

Hur kan jag skapa min egen chatbot?

Du kan enkelt skapa din egen chatbot som liknar chatgpt med Appy Pie Chatbot. Det kräver ingen kodning från din sida, och du behöver inte ens anlita en utvecklare för att göra det åt dig. Låt oss titta på de steg du behöver följa för att skapa din egen chatbot.

 • Gå till Appy Pie Chatbot och klicka på "Kom igång
 • Ange det namn du vill ge din chatbot (du kan ändra det senare när det passar dig) och klicka sedan på "Nästa
 • Välj nu rätt botkategori enligt dina preferenser.
 • Klicka nu på "Skapa konto" och logga sedan in på ditt Appy Pie-konto, om du redan har ett, eller skapa ett för dig själv för att förhandsgranska din chatbot.
 • När du har verifierat din e-postadress (om du har ett nytt konto) kommer du att se din chatbot-instrumentpanel.
 • Här kan du göra så många ändringar i din chatbot-widget som du vill, inklusive rubrik, avatar, widgetens badge-stil, färgtema och mer.
 • När du har gjort de önskade anpassningarna klickar du på "Spara & Nästa" för att fortsätta när du är nöjd.
 • Du kommer nu till avsnittet "Bot Flow", där du kan leka med konversationsflödet för din bot. Du kan också lägga till de frågor som du vill att din chatbot ska ställa till webbplatsens besökare.
 • När du är klar kan du klicka på "Save & Next" för att slutföra processen.
 • Allt du behöver göra nu är att integrera chatboten på din webbplats.
 • För att integrera chatboten kopierar du widgetens kodavsnitt på skärmen och lägger till det i webbplatsens källkod. Du kan också skicka kodavsnittet till din utvecklare och låta dem lägga till det på webbplatsen.
 • Du kommer att se ett "Grattis"-meddelande när du har lyckats implementera chatboten på din webbplats.

Hur mycket kostar en anpassad chatbot?

En anpassad chatbot kan kosta allt från 20 000 USD till 80 000 USD. Med Appy Pie Chatbot kan du skapa din egen chatbot till en bråkdel av kostnaden. Klicka här för att se vår prisplan för chatbotar.

Hur lång tid tar det att skapa en chatbot?

Traditionellt skulle utvecklingen av en chatbot ta 2-3 veckor för bara en version. Med Appy Pie tar det bara några minuter att skapa en chatbot från början till slut!

Hur tjänar chatbots pengar?

Här är en lista över sätt som chatbots kan tjäna pengar på.

 • Native advertising - Kör kontextuella native-annonser på din chatbot och tjäna pengar genom annonsering. Du kan inkludera länkar till sponsrat innehåll, produktsidor etc. istället för att visa bannerannonser på målsidor.
 • Affiliate-marknadsföring - Inkludera dina affiliate-länkar i innehållet eller konversationen i din gpt-3-chattbot. Berätta att du får provision och erbjud dem en rabatt om de köper via din länk. Lägg till en extra affiliate-kanal och öka dina affiliate-intäkter.
 • Leadgenerering - du kan enkelt samla in information från potentiella kunder när de söker efter information som du kan erbjuda via chatbots. När leadet har fångats upp kan informationen skickas vidare till en liveagent som sedan kan ta besökarna vidare i säljtratten.
 • Chatbots för e-handel - En chatbot för e-handel kan hjälpa kunder med deras frågor i realtid. Chatbots kan också hjälpa till att ge produktrekommendationer baserat på deras köphistorik och preferenser.
 • Återförsälj chatbots - du kan skapa och sälja chatbots. Alla använder en chatbot idag, men det är inte många som vet hur man skapar en. Du kan fylla detta gap, skapa chatbots och sälja dem till dina kunder.
 • Retargeting och uppföljning av försäljning - Det är vanligt att förlora försäljning på grund av övergivna kundvagnar. Med hjälp av gpt-3 chatbots kan du rikta in dig på de kunder som av någon anledning inte slutförde köpet. Genom att helt enkelt påminna kunderna om att de har glömt något i varukorgen kan din chatbot hjälpa dig att tjäna lite pengar.

Vilken är den bästa plattformen för chatbotar?

Appy Pie är helt enkelt den bästa chatbot-plattformen för alla ändamål. Här är en lista med anledningar till varför:

 1. Ingen kodning behövs
 2. Lättanvänd dra-och-släpp-funktionalitet
 3. Prisvärd
 4. Anpassningsbar
 5. Användbara integrationer

Chatbots är spännande verktyg som företag kan använda för olika ändamål. Under de senaste fem åren har chatbotbranschen vuxit kraftigt och företag har snabbt börjat använda chatbots på grund av kostnadseffektiviteten och den nytta de kan ge era marknadsförings- och supportteam.

Chatbots är dock fortfarande ett relativt nytt koncept på marknaden. Användningsområdena för chatbots utforskas fortfarande och som det ser ut nu kan chatbots snart medföra några spännande förändringar i affärsprocesserna. I dagsläget används chatbots främst inom kundsupportbranschen.

Chatbots förändrar kundtjänsten överallt. De har flera fördelar jämfört med traditionell kundsupport och kan användas som ett alternativ till befintliga formulär. Här är några statistiska uppgifter om hur chatbots används i olika branscher.

Den ökade användningen av chatbots i nästan alla större branscher ger upphov till några viktiga frågor. Varför börjar företag använda chatbots så snabbt? Och hur fungerar chatbots? Det är precis vad vi kommer att svara på idag.

Vad är chattbots?

Enkelt uttryckt är en bot ett program som används för att automatisera uppgifter på en webbplats. En bot som interagerar med en mänsklig användare via ett chattfönster och automatiserar enkla uppgifter för att hjälpa användaren kallas för en chatbot. En chatbot är ett program som kan simulera en diskussion/konversation med en människa när det integreras med en företagswebbplats. Användare kan kommunicera med en chatbot med både text och röst. AI-baserade chatbots arbetar enligt ett förinställt konversationsflöde för att tolka och besvara mänskliga frågor.

Typer av chatbotar

Det finns tre olika typer av chatbots:

 1. Regelbaserade chattbots
 2. Regelbaserade chatbots är de enklaste typerna av chatbots som du kan skapa. De har en förinställd algoritm som ska följas under alla omständigheter. Människor interagerar med regelbaserade chatbots med hjälp av olika knappar, CTA:er och alternativ. De är urvalsbaserade chatbots så att användarna måste välja från förkonfigurerade alternativ. Regelbaserade chatbots tar längre tid på sig att lösa problem. De är de långsammaste chatbotarna när det gäller att guida användarna till slutresultatet.

  Regelbaserade chatbots är perfekta för företag som vill generera leads och för grundläggande kundsupport. Som en bot för leadgenerering hjälper regelbaserade chatbots till att kvalificera dina leads och tar dem antingen till landningssidor på din webbplats eller ansluter till en försäljningschef. Som bot för kundsupport är regelbaserade chatbots utmärkta för att skapa ett interaktivt hjälpcenter. Till exempel kan en chatbot för support av smartphone-buggar leda användarna till relevanta hjälpartiklar som kan hjälpa till att lösa deras problem.

  Regelbaserade chatbots är mycket restriktiva och har ett begränsat användningsområde. De kan vara specialbyggda men kan inte konfigureras för mer komplexa användarproblem. Men eftersom chatbotindustrin utvecklas ytterligare kan regelbaserade chatbots integreras med livechatt för att ge en hybridupplevelse av kundsupporten, så att den vid komplexa problem kan omdirigeras till en mänsklig supportchef.

 3. Intelligenta chattbots
 4. Intelligenta eller lärande chatbots är bots som använder maskininlärning. Maskininlärning är ett programs förmåga att lära sig på egen hand genom att använda data, känna igen mönster och fatta beslut på egen hand med minimal mänsklig inblandning. Intelligenta chatbots är skapade på ett sätt som gör att de förstår specifika nyckelord och fraser som användaren anger. Om en användare till exempel frågar "Hur man öppnar dokument" kommer chatboten att "läsa" frågan, söka i sin databas och ge svaret baserat på nyckelordssökningen på egen hand.

  Det som utmärker ML-chatbots är att ju fler frågor och förfrågningar de får, desto bättre blir de på att besvara dem. Intelligenta chatbots lär sig nya saker och blir bättre med tiden, vilket förbättrar användarupplevelsen. Begränsningen med intelligenta chatbots är att de till en början är rudimentära och "okvalificerade" när du skapar dem. Intelligenta chatbots blir bättre med tiden.

 5. AI-drivna chatbots
 6. AI-chatbots är en blandning av både regelbaserade och intelligenta chatbots och ger det bästa av två världar. Å ena sidan kan AI-chattbottar förstå och svara människor baserat på de nyckelord de anger, å andra sidan har de också ett fördefinierat botflöde att följa. AI-chatbots kan komma ihåg kontexten för en konversation och användarens preferenser för att förbättra kundupplevelsen.

  AI-drivna chatbots kan göras mänskligare med hjälp av NLP eller naturlig språkbehandling. Målet med en NLP är att göra interaktionen med en chatbot mindre "robotlik" och mer realistisk.

Hur fungerar chatbotar?

Olika typer av chatbots fungerar på olika sätt. En chatbot består av fyra olika delar:

 • Webbsida
 • Chatbot kan bäddas in på webbsidan på din företagswebbplats. Med tanke på hur enkelt det är att lägga till en chatbot på en webbsida kan du lägga till olika chatbots på olika sidor. Detta kan hjälpa er att fokusera på era olika affärsbehov, vare sig det gäller marknadsföring eller kundsupport. För att chatboten ska fungera måste du bädda in den i HTML på en webbsida.

 • Chattfönster
 • Besökaren interagerar med din chatbot via chattfönstret. Den fungerar som gränssnitt mellan din chatbot och besökaren där användaren kan ställa en fråga och chatboten kan lösa den. Chattfönstret används för alla chatbot-aktiviteter, t.ex. för att be om användarinformation, besvara frågor, generera och kvalificera leads, be om feedback osv.

 • Botflöde
 • Botflödet är hjärtat och själen i din chatbot. Botflödet avgör hur din chatbot fungerar och svarar på användarnas frågor. Det hjälper också din chatbot att söka, hitta och visa svaren på kundernas frågor. Det är den viktigaste delen av hela din chatbot. Skillnaden mellan varje typ av chatbot skapas av dess botflow. En regelbaserad chatbot har det enklaste botflödet medan en AI-bot vanligtvis har det mest komplexa flödet.

 • Databas
 • Varje chatbot har en databas som den hämtar information från. För en chatbot med maskininlärning och AI ökar dessa data kontinuerligt och automatiskt med tiden. En regelbaserad chatbot har ett konsekvent kunskapslager som den använder för att besvara kundfrågor.

Hur man skapar en chatbot

För att komma igång med din responsiva chatbot är det bäst att öva på att skapa din egen chatbot. Den enklaste metoden för att skapa en chatbot är Appy Pie Chatbot. Appy Pie Chatbot är en regelbaserad chatbot-byggare som låter dig skapa din egen chatbot utan kodning. Du kan skapa en chatbot med Appy Pie helt gratis! Kolla in det idag!

Tre huvudkategorier av chatbots

Här är de tre viktigaste kategorierna av chatbots.

 1. Knapp-/menybaserade chatbots
 2. De är en av de mest grundläggande chatbots som används av företag idag. Denna chatbot interagerar med användarna och visar dem beslutsträdet med knapparna. Boten kräver att användarna väljer alternativ utifrån sina behov och baserat på sina frågor, precis som i automatiserade telefonmenyer. Dessa chatbots passar bra i många scenarier där ett företag behöver ställa flera frågor till användarna bara för att förstå vad de vill.

 3. Nyckelordsbaserade chatbots
 4. Dessa chatbots interagerar med kunderna som människor och känner igen vad de skriver. Nyckelordsbaserade chatbots använder anpassningsbara nyckelord och Natural Language Processing-teknik för att avgöra hur de ska ge användarna relevant respons. Dessa chatbots kommer till korta om flera liknande frågor ställs. Överflödiga nyckelord mellan flera frågor tenderar att förvirra dessa robotar.

  Många företag använder en hybridmodell av knappbaserade robotar och sökordsbaserade robotar. De ger användarna flera valmöjligheter att antingen ställa sina frågor direkt eller välja menyalternativ för att hjälpa roboten att förstå vad de letar efter.

 5. Kontextuella chatbotar
 6. Detta är den mest avancerade versionen av olika typer av chatbots som används av företag. Dessa chatbots använder artificiell intelligens och maskininlärning för att spara och komma ihåg tidigare konversationer med användaren för att analysera deras beteende och ge dem rätt service i framtiden. Dessa chatbots lär sig av chatupplevelserna och växer med tiden.

  Låt oss ta ett exempel på en bot för matbeställning. Denna chatbot sparar information från interaktionen med användarna och lär sig vad de gillar att beställa. När användaren chattar med chatboten nästa gång kommer den därför att komma ihåg vad de brukar beställa, deras betalningssätt, leveransadress och andra vanliga uppgifter, och kommer att fråga om de vill göra samma beställning. På så sätt slipper användarna svara på så många frågor varje gång.

Hur hittar jag den chatbot som passar dig bäst?

När du försöker välja den bäst lämpade chatboten för din webbplats bör du ha dina användares krav i åtanke. Sätt dig in i deras situation och ta reda på vad som är mest praktiskt och användbart för dem.

En annan sak som du måste tänka på när du väljer en bot är din målanvändarbas och deras preferenser. Vissa användare kanske gillar en chatbot som känner igen vad de skriver, medan andra å andra sidan föredrar en som guidar dem med hjälp av menyn och knapparna.

Testa din chatbot innan den tas i drift så att du får en bra användarupplevelse. I vissa scenarier kan enkla knappar fungera för användarna, men i vissa fall skulle de behöva artificiell intelligens på företagsnivå.

Slutsats

Om du planerar att skapa din egen Chatbot kan du använda Appy Pies Chatbot Builder. Vi erbjuder olika effektiva chatbot-mallar som du kan använda för att göra dina chatbots mer tilltalande och användarvänliga.

Gå igenom det här inlägget och lär dig hur du skapar en chatbot så kommer du att vara redo - En steg-för-steg-guide för att bygga den ultimata Q&A Chatbot.

Låt oss veta i kommentarerna om den här artikeln hjälpte och tveka inte om du har input. Dela dem med oss så lägger vi till dem på denna blogg.

Page reviewed by: Abhinav Girdhar  | Last Updated on February 18th, 2024 1:42 pm