hart
Vertrouwd door meer dan 10 miljoen klanten

Hoogst gewaardeerde en bekroonde No-Code Chatbot Builder

Compliance-certificeringen en lidmaatschappen

Zeer goed beoordeeld door duizenden klanten over de hele wereld

Capterra
G2
Gartner
Vertrouw op
App krijgen
Software Advies

We zijn te zien geweest op

Hoe maak je een chatbot in 3 eenvoudige stappen?

Volg deze stappen om je eigen Chatbot te maken:

 • 1

  Voer uw botnaam in om te beginnen

  Selecteer het type bot dat voldoet aan uw zakelijke behoeften

 • 2

  Pas de chatbot aan zoals jij dat wilt

  Maak een chatbot in een paar minuten zonder codering

 • 3

  Chatbot toevoegen aan je website of mobiele app

  Automatisch reageren op klanten in real-time

Appy Pie Chatbot is een eersteklas AI-chatbotcreator waarmee bedrijven en particulieren hun eigen chatbots kunnen maken zonder enige kennis van codering. Met de AI chatbot builder kun je eenvoudig een chatbot ontwerpen die de unieke stem en stijl van je merk weerspiegelt. Met de AI-chatbotmaker van Appy Pie kun je een chatbot maken die snelle, persoonlijke klantenondersteuning biedt en zelfs leads voor je bedrijf kan genereren.

Gebruik Appy Pie's No-code Chatbot Builder om in enkele minuten een chatbot te maken

Online een chatbot maken kan een ontmoedigende taak zijn, vooral voor mensen zonder technische kennis of ervaring. Het proces om een chatbot vanaf nul te creëren door middel van codering kan tijdrovend zijn en meerdere maanden in beslag nemen. Maar met de vooruitgang in de technologie is er nu een eenvoudigere en toegankelijkere oplossing om online chatbots te maken. No-code ai chatbotmakers, zoals Appy Pie Chatbot Builder, zijn opgestaan om het proces voor iedereen moeiteloos te maken. Of je nu een bedrijfseigenaar, ondernemer of individu bent die de communicatie wil stroomlijnen, deze AI chatbot-bouwer is geschikt voor iedereen.

Met deze AI chatbot builder kun je gratis je eigen ai chatbot maken, en dat zonder enige kennis van codering. De chatbotbouwer biedt een brede selectie sjablonen, zodat je degene kunt kiezen die het beste aansluit bij je behoeften en doelstellingen. Online chatbotten maken is nog nooit zo eenvoudig geweest, omdat het platform een gebruiksvriendelijke drag-and-drop interface biedt waarmee je je chatbot moeiteloos kunt aanpassen. Je kunt eenvoudig AI-gestuurde chatbots maken die kunnen automatiseren, zoals veelgestelde vragen beantwoorden, ondersteuning bieden en zelfs verkopen.

Appy Pie's no-code chatbot creator is er met succes in geslaagd om geavanceerde technologie te democratiseren, want nu kan iedereen online een chatbot maken en beginnen met het verbeteren van hun klantervaring. Het beste deel is dat je je eigen chatbot gratis online kunt bouwen, zodat je geen dure ontwikkelingsmiddelen of codeervaardigheden nodig hebt. Je hebt geen technische vaardigheden nodig en je hoeft ook je bankrekening niet leeg te halen. Een van de beste chatbotmakers voor GPT-3, Appy Pie Chatbot Builder, past in elk budget en kan een project van elke omvang of schaal aan.


No-Code Chatbot Builder om gemakkelijk je eigen chatbot te maken

Appy Pie Chatbot is een krachtig platform waarmee je elke chatbot kunt maken die je maar kunt bedenken en overal kunt inzetten. Deze chatbot-bouwer heeft klantenservice-, verkoop- en marketingprocessen aanzienlijk veranderd, waardoor je een gratis ai chatbot kunt maken voor verschillende toepassingen. De AI-chatbotmaker biedt een reeks kant-en-klare sjablonen waaruit je kunt kiezen, zodat je snel aan de slag kunt. Het heeft tools en hulpmiddelen om je te leren hoe je gratis een chatbot kunt maken.

Of je nu een eigenaar van een klein bedrijf bent of een marketingprofessional, de AI-chatbotbouwer van Appy Pie Chatbot kan je helpen een chatbot-achtige chatgpt te bouwen zonder enige codering. Appy Pie's chatbot builder is een AI-gebaseerd bot-bouwplatform waarmee je niet alleen een GPT-3 bot kunt maken zonder codering, maar waarmee je ook integraties kunt toevoegen met services van derden, zoals Zoho CRM, Zendesk, Slack, Facebook Messenger, enz. De chatbotbouwer wordt ook geleverd met een analysedashboard dat inzicht geeft in de prestaties van je bot, zodat je de gebruikerservaring kunt verbeteren.

Chatbots maken is heel eenvoudig met Appy Pie Chatbot. Codering is niet nodig. Je hoeft niets te downloaden of te installeren. Ga gewoon online naar onze chatbotmaker, voer de naam van je chatbot in, selecteer het bottype, bewerk de chatbotflow zoals jij wilt en bouw uiteindelijk een chatbot op maat in enkele minuten. Nadat je je chatbot hebt gemaakt met Appy Pie's no-code chatbotmaker, hoef je alleen nog maar je widgetcode te kopiëren en op je website of app te plakken.

Als je tot in detail wilt leren hoe je een chatbot bouwt, dan hebben we dat voor je geregeld. We hebben een uitgebreide kennisbank die je kan helpen om je eigen ai chatbot online te maken in slechts een paar minuten. Dus wacht niet te lang, maak je eigen ai chatbot, voeg hem toe aan je website of app en til je bedrijf naar een hoger niveau zonder codering.

Tips om de beste chatbots voor je bedrijf te maken

De beste chatbots online hebben dat niveau bereikt omdat ze een aantal onuitgesproken best practices hebben gevolgd. Laten we je helpen de beste chatbot te maken en je chatbot gemakkelijk online te brengen.

1

Doelen stellen

Voordat je begint met het maken van een chatbot zoals GPT-3, moet je eerst doelen stellen voor je chatbot. Je kunt geen project hebben zonder doel. Een chatbot voor een restaurant heeft een heel ander doel dan een chatbot voor een gezondheidscentrum.

2

Stel de begroeting zorgvuldig op

Personaliseer de begroeting, houd hem vriendelijk en vrij van grammaticale fouten. Dit zijn de basisprincipes, maar je moet er ook voor zorgen dat je de gebruikers niet meteen bombardeert met te veel suggesties, productaanbevelingen en andere dergelijke inhoud.

3

Chatbotfunctionaliteit duidelijk definiëren

De beste online chatgames hebben één ding gemeen. Ze hebben een duidelijk gedefinieerde functionaliteit. Een chatbot kan mensen niet vervangen, maar kan wel een grote hulp zijn. De gebruikers en werknemers moeten duidelijk worden geïnformeerd over de verwachtingen die ze van de bot mogen hebben.

4

Voeg een menselijk tintje toe

Natuurlijk weet iedereen dat chatbots geen mensen zijn. Het is echter wel een goed idee om je chatbot een persoonlijkheid te geven. Meerdere opties toevoegen voor verwachte gebruikersinvoer. Zorg er echter wel voor dat je een evenwicht bewaart tussen ongedwongen eigenaardigheden en zakelijke informatie.

Een chatbot maken

Ga de dialoog aan met uw klanten

Converseer, interacteer en ga de dialoog aan met potentiële leads en klanten met behulp van leuke en interactieve chatbots zoals chatgpt. Laat je klanten zich nooit genegeerd of ontevreden voelen over je service. Til je klantenservice naar een hoger niveau!

Probeer het
Een chatbot maken

Aangepaste chatbots voor de overwinning!

Elke chatbot die je maakt moet je merk weerspiegelen. Ontwerp chatbots zoals GPT-3 om tegemoet te komen aan de behoeften van je bedrijf. Kies je eigen tekst, kleuren, video's, afbeeldingen en Gif's om je chatbot aan te passen. Maak het leuk en herkenbaar!

Probeer het
AI Chatbot Bouwer

Meerdere chatbots voor meerdere functies

Eén chatbot kan niet aan alle behoeften van je bedrijf voldoen. Maak meerdere chatbots voor verschillende doeleinden. Je kunt zoveel chatbots vergelijkbaar met chatgpt maken als je wilt voor je bedrijf. Geniet van volledige vrijheid om chatbots te ontwerpen en te integreren met meerdere websitepagina's.

Probeer het
Een chatbot bouwen

Uw bedrijfsprocessen automatiseren

Gebruikers om hun informatie vragen kan omslachtig zijn voor zowel gebruikers als je organisatie. Bouw een chatbot zoals chatgpt en automatiseer deze processen om de klantervaring en bedrijfsmobiliteit te verbeteren.

Probeer het
Gratis software voor chatbotbouwers

Integraties om je Chatbot te verbeteren

Integreer je chatbots met verschillende marketing- en analysetools om hun levensvatbaarheid te vergroten. Maak een chatbot die lijkt op chatgpt en die zowel in mobiele apps als webpagina's kan worden geïntegreerd. Profiteer van de talloze integraties die Appy Pie Chatbot biedt.

Probeer het

Integreren. Reageren. Ervaring.

Voeg efficiëntie toe en versoepel de stroom van klantenservice door het bouwen van je eigen chatbot zoals chatgpt voor je website of mobiele app - de no-code manier!

Integreer je chatbot op je website of mobiele app om elke klant een unieke gebruikerservaring te bieden en directe oplossingen voor elke vraag te presenteren!

Reageer automatisch op elk van je klanten in realtime en verblijd ze met je snelle reacties terwijl je ze het gevoel geeft dat ze gewaardeerd worden.

Maak de klantenservice efficiënter en soepeler door je eigen chatbot te bouwen voor je website of mobiele app - zonder code!

Topfuncties van No Code Chatbot Creator Software

Gebruik Appy Pie chatbot, het no-code chatbot ontwikkelingsplatform om in slechts een paar minuten een chatbot te maken voor je zakelijke website en mobiele app. Je hebt geen codeervaardigheden of technische kennis nodig om verbazingwekkende enquêtechatbots, chatbot voor het maken van afspraken zoals GPT-3 en live chatbots te bouwen met onze chatbot builder. Slechts 10 minuten van je tijd en een beetje creativiteit is alles wat je nodig hebt om volledig functionele chatbots te maken en te integreren op je websites en mobiele apps. Hier zijn enkele van de beste functies van de no-code chatbotmaker van Appy Pie.

Geen codering nodig

Of je nu een professional bent of een beginner, met Appy Pie's no-code platform kun je je customer support assistant in enkele minuten tot leven brengen. Klinkt dat interessant? Dat is zo. Je hebt geen codering nodig om chatbots van de volgende generatie te maken met ons platform.

Ondersteuning voor meerdere talen

Bouw Chatbotsin meerdere talen, waaronder Portugees, Arabisch en Spaans, via onze unieke Chatbot Builder. Vergroot het bereik van je publiek door ondersteuning te bieden in de lokale talen van je klanten en win meer potentiële klanten.

Meerdere chatbots en livechat

Het interessante aan Chatbot Maker Appy Pie is dat je meerdere chatbots kunt maken voor vragen, afspraken of live chat. Maak onbeperkte chatbots, integreer ze in meerdere websites en mobiele apps en til je gebruikerservaring naar een hoger niveau.

Contacten en leadbeheer

Appy Pie Chatbot Creator maakt het makkelijk voor kleine bedrijven om hun gebruikerscontacten en leads allemaal op één plek te beheren. Dit is gunstig voor het klantenserviceteam omdat ze de administratie gemakkelijk kunnen stroomlijnen en efficiënter meer deals kunnen sluiten.

E-mail tracering

Een andere geweldige functie van ons no-code platform is dat je e-mails van gebruikers kunt bijhouden zodra ze je inbox bereiken. Dit betekent dat je je geen zorgen meer hoeft te maken dat je belangrijke deals mist, waardoor de betrokkenheid van gebruikers toeneemt en de omzet stijgt.

Bot Analytics

Houd het gedrag van gebruikers in de gaten en verbeter de betrokkenheid met Chatbot Analytics. Met de Analytics-functie kun je zien hoeveel chats er zijn geweest met chatbots, de ervaring van klanten met chatbots bestuderen, weten hoe de bezoekers omgingen met chatbots, agentrapporten krijgen en nog veel meer.

App-integraties

Integreer apps zoals Google Sheets, enz. en schaal je chatbot en live chatervaring in een handomdraai drastisch op. Toegang tot klantgegevens, bedrijfsinformatie en e-mails direct op het dashboard met de functie App integratie.

Wat kunnen chatbots doen voor een bedrijf?

Verwelkom bezoekers op uw website

Chatbots zijn een geweldige manier om bezoekers op je website te verwelkomen. Een welkomstchatbot kan gebruikers begroeten met vriendelijke berichten, twijfels van gebruikers wegnemen, hen door je websites leiden en hen informatie geven over je bedrijf.

Informatie verzamelen

Je kunt een chatbot maken om op een vriendelijke manier de nodige informatie van gebruikers te verzamelen. Laat je gebruikers geen ellenlange en saaie formulieren invullen voor jouw gemak. Voor een win-win oplossing zet je een chatbot in die hen een reeks eenvoudige vragen kan stellen.

Leads genereren

De informatie die na interactie met de gebruiker wordt verzameld, kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Een van de doelen kan het genereren van leads voor je bedrijf zijn. Maak chatbots en til het genereren van leads naar een hoger niveau, waardoor je bedrijf naar nieuwe hoogten stijgt.

Eenvoudige vragen beantwoorden

Vaak hebben gebruikers een eenvoudige vraag. Je kunt een GPT-3 chatbot maken om deze standaardvragen snel te beantwoorden voor een naadloze gebruikerservaring. Verbeter de klantervaring en verlaag de werkdruk van uw supportmedewerkers.

Wat zijn de voordelen van het maken van een Chatbot met een No-Code Chatbot Maker?

Het bouwen van kant-en-klare chatbots met Appy Pie is heel eenvoudig. Geen codering nodig om effectieve klantenservice te bieden via chatbots. Integreer Chatbots in je websites en mobiele apps en til je bedrijf naar een hoger niveau. Of je nu van plan bent om een onderzoeksbot, afsprakenbot of live chatbot te bouwen, onze no-code builder is de juiste oplossing. Hieronder staan enkele grote voordelen van het gratis online maken van een gpt-3 chatbot met behulp van Appy Pie Chatbot creator software.

Meer en betere leads

Chatbots kunnen je helpen om op cruciale momenten interactieve communicatie tot stand te brengen. In combinatie met live chat doen ze wonderen bij het verbeteren van de klantervaring.

Verbeterde klantervaring

Chatbots kunnen je helpen om op cruciale momenten interactieve communicatie tot stand te brengen. In combinatie met live chat doen ze wonderen bij het verbeteren van de klantervaring.

Verhoogde klantbetrokkenheid

Een van de meest verbazingwekkende voordelen van gpt-3 chatbots is dat je klanten op elk moment een gesprek kunnen starten en hun vragen direct kunnen oplossen, waardoor de betrokkenheid exponentieel toeneemt.

Beter inzicht krijgen in klanten

De bot analytics functie van Appy Pie no-code chatbot builder biedt betere inzichten in klanten, waardoor het gemakkelijk voor je wordt om deals te sluiten volgens het variërende gebruikersgedrag.

24/7 Klantenondersteuning

De klok rond klantenservice is gewoon het beste voordeel van een chatbot. Ja, met gpt-3 chatbots kunt u uw klanten 24/7 antwoorden, zonder vertraging.

Operationele kosten verlagen

Last but not the least helpen chatbots je om de operationele kosten te verlagen doordat je geen enorm klantenserviceteam meer nodig hebt voor je kleine bedrijf.

Zeer veilig

Appy Pie Chatbot maakt gebruik van de best practice beveiligingsstandaarden die de integriteit en vertrouwelijkheid van gebruikersgegevens helpen beschermen. Dankzij de hoogwaardige encryptie en ingebouwde beveiligingsfuncties beschermt en beveiligt Appy Pie Chatbot privé- en gevoelige gegevens.

 • Probeer planfuncties gedurende 7 dagen
 • Geen creditcard nodig
 • Geen codering vereist
Start uw gratis proefperiode

Premium

Ga professioneel

€ 11 /bot/maand

Jaarlijks gefactureerd

Kernfuncties

 • 5.000 interacties/maand
  Na overschrijding van uw limiet betaalt u $0.002/interacties.
 • Flow-opbouw (eenvoudig tot complex)
 • Real-time analyse
 • Widget aanpassing met branding
 • Chat overdracht naar agenten
 • Train GPT (beperkte modelgrootte)
 • Train chatbot op aangepaste gegevens (URL en bestand uploaden)
 • White labeling
 • 24*7 ondersteuning

ONDERNEMING

Ga volledig schaalbaar met ons Enterprise Custom Plan

Kernfuncties

 • Aangepaste interacties
 • Zakelijk gericht aangepast plan
 • Integraties met diverse platforms
 • Flow-opbouw (eenvoudig tot complex)
 • Real-time analyse
 • Widget aanpassing met branding
 • Chat overdracht naar agenten
 • Train GPT (uitgebreide modelgrootte)
 • Train chatbot op aangepaste gegevens (URL en bestand uploaden)
 • Geavanceerde AI-mogelijkheden aangedreven door uw eigen gegevens
 • Prioriteitsondersteuning

Meest gestelde vragen

Wat is een chatbot en hoe werkt hij?

Een chatbot is een computerprogramma of softwaretoepassing die ontworpen is om menselijke gesprekken na te bootsen in plaats van een direct gesprek of contact met een echt mens. Een chatbot kan een klant of websitebezoeker helpen door gesprekken te automatiseren.

Een chatbot is gemaakt om onafhankelijk van een menselijke agent te werken. Het kan vragen beantwoorden met informatie uit de database in een natuurlijke taal. De chatbot die lijkt op chatgpt reageert door een combinatie van vooraf geschreven scripts en machine learning.

Als iemand de chatbot een vraag stelt, geeft hij antwoord op basis van de beschikbare database. Als een vraag niet wordt behandeld in de beschikbare database, is de chatbot geprogrammeerd om de vraag om te buigen of de chat door te sturen naar een live agent.

Daarnaast leert de chatbot ook van elke interactie, verbetert hij geleidelijk zijn interacties en wordt hij steeds relevanter.

Hoe kan ik mijn eigen chatbot maken?

Je kunt je eigen chatbot, vergelijkbaar met chatgpt, eenvoudig maken met Appy Pie Chatbot. Het vereist geen codering van jouw kant en je hoeft niet eens een ontwikkelaar in te huren om het voor je te doen. Laten we eens kijken naar de stappen die je moet volgen om je eigen chatbot te maken.

 • Ga naar Appy Pie Chatbot en klik op 'Aan de slag'.
 • Voer de naam in die je voor je chatbot wilt (je kunt deze later naar wens wijzigen) en klik dan op 'Volgende'.
 • Kies nu de juiste botcategorie volgens uw voorkeuren.
 • Klik nu op 'Account aanmaken' en log in op je Appy Pie account, als je die al hebt, of maak er zelf een aan om je chatbot te bekijken.
 • Zodra je je e-mailadres hebt geverifieerd (in het geval van een nieuwe account), zie je het dashboard van je chatbot.
 • Hier kun je zoveel wijzigingen aanbrengen aan je chatbot widget als je wilt, inclusief header, avatar, widget badge stijl, kleurthema en meer.
 • Nadat je de gewenste aanpassingen hebt gemaakt, klik je op "Opslaan & Volgende" om verder te gaan zodra je tevreden bent.
 • U komt nu in het gedeelte "Bot Flow", waar u kunt spelen met de conversatiestroom van uw bot. Je kunt ook de vragen toevoegen die je wilt dat je chatbot aan de bezoekers van de site stelt.
 • Zodra je klaar bent, kun je op 'Opslaan & Volgende' klikken om het proces te voltooien.
 • Nu hoef je alleen nog maar de chatbot op je website te integreren.
 • Om de chatbot te integreren, kopieer je het widget codefragment op je scherm en voeg je het toe aan de broncode van je website. Je kunt dit widget codefragment ook e-mailen naar je ontwikkelaar en hem het laten toevoegen aan de website.
 • Je ziet een 'Gefeliciteerd'-bericht als de chatbot succesvol is geïmplementeerd op je website.

Hoeveel kost een chatbot op maat?

Een op maat gemaakte chatbot kan tussen de $20.000 en $80.000 kosten. Met Appy Pie Chatbot kun je je eigen chatbot maken voor een fractie van de kosten. Bekijk ons prijsplan voor chatbots door hier te klikken.

Hoe lang duurt het om een chatbot te maken?

Traditioneel duurt de ontwikkeling van een chatbot ongeveer 2-3 weken voor slechts één versie. Met Appy Pie duurt het maken van een chatbot van begin tot eind slechts een paar minuten!

Hoe verdienen chatbots geld?

Hier is een lijst met manieren waarop chatbots geld kunnen verdienen.

 • Native advertising - Zet contextuele native advertenties op je chatbot en verdien door te adverteren. Je kunt links opnemen naar gesponsorde inhoud, productpagina's, enz. in plaats van banneradvertenties weer te geven op landingspagina's.
 • Affiliate marketing - Neem je affiliate links op in de inhoud of conversatie van je gpt-3 chatbot. Laat ze weten dat je een commissie verdient en bied ze een korting aan als ze via jouw link kopen. Voeg een extra affiliate kanaal toe en verhoog je affiliate inkomsten.
 • Leadgeneratie - je kunt gemakkelijk informatie verzamelen van potentiële klanten als ze via chatbots op zoek gaan naar informatie die je kunt bieden. Zodra de lead is vastgelegd, kan de informatie worden doorgegeven aan een live agent die de bezoekers verder kan helpen in de sales funnel.
 • Chatbots voor e-commerce - Een chatbot voor e-commerce kan klanten in realtime helpen met hun vragen. Chatbots kunnen ook helpen bij het doen van productaanbevelingen op basis van hun aankoopgeschiedenis en voorkeuren.
 • Chatbots doorverkopen - je kunt chatbots maken en verkopen. Iedereen gebruikt tegenwoordig een chatbot, maar niet iedereen weet hoe je er een maakt. Je kunt deze leemte opvullen, chatbots maken en ze aan je klanten verkopen.
 • Retarget en follow-up voor verkoop - Het komt vaak voor dat verkoop verloren gaat door verlaten winkelwagens. Met behulp van gpt-3 chatbots kun je deze klanten, die de aankoop om welke reden dan ook niet hebben voltooid, retargeten. Door klanten eraan te herinneren dat ze iets vergeten zijn in hun winkelwagentje, kan je chatbot je helpen geld te verdienen.

Wat is het beste chatbotplatform?

Appy Pie is met gemak het beste chatbotplatform voor elk doel. Hier is een lijst met redenen waarom:

 1. Geen codering nodig
 2. Gemakkelijk te gebruiken slepen en neerzetten
 3. Betaalbaar
 4. Aanpasbare
 5. Nuttige integraties

Chatbots zijn spannende tools die bedrijven voor verschillende doeleinden kunnen gebruiken. In de afgelopen vijf jaar is de chatbot-industrie aanzienlijk gegroeid, met bedrijven die chatbots snel adopteren vanwege de kosteneffectiviteit en het nut dat ze je marketing- en supportteams kunnen bieden.

Chatbots zijn echter nog een relatief nieuw concept op de markt. De use cases voor chatbots worden nog steeds onderzocht en zoals het er nu voor staat, kunnen chatbots binnenkort een aantal spannende veranderingen in bedrijfsprocessen brengen. Op dit moment is de belangrijkste toepassing van chatbots de klantenservice.

Chatbots veranderen de klantenservice overal. Ze hebben verschillende voordelen ten opzichte van traditionele klantenservice en kunnen worden gebruikt als alternatief voor bestaande formulieren. Hier volgen enkele statistieken over de toepassingen van chatbots in verschillende sectoren.

De piek in de adoptiegraad van chatbots in bijna elke grote branche brengt een paar belangrijke vragen met zich mee. Waarom gaan bedrijven zo snel over op chatbots? En hoe werken chatbots? Dat is precies wat we vandaag gaan beantwoorden.

Wat zijn chatbots?

Eenvoudig gezegd is een bot een programma dat wordt gebruikt om taken op een website te automatiseren. Een bot die interactie heeft met een menselijke gebruiker via een chatvenster en eenvoudige taken automatiseert om die gebruiker te helpen, wordt een chatbot genoemd. Een chatbot is een programma dat een discussie/gesprek met een mens kan simuleren wanneer het geïntegreerd is met een zakelijke website. Gebruikers kunnen met een chatbot communiceren met zowel tekst als spraak. AI-gebaseerde chatbots werken volgens een vooraf ingestelde conversatiestroom om menselijke invoer te interpreteren en te beantwoorden.

Soorten chatbots

Er zijn drie verschillende soorten chatbots:

 1. Op regels gebaseerde chatbots
 2. Regelgebaseerde chatbots zijn de eenvoudigste soorten chatbots die je kunt maken. Ze hebben een vooraf ingesteld algoritme dat ze onder alle omstandigheden moeten volgen. Mensen communiceren met regelgebaseerde chatbots met behulp van verschillende knoppen, CTA's en opties. Het zijn selectiegebaseerde chatbots, dus gebruikers moeten kiezen uit vooraf geconfigureerde opties. Op regels gebaseerde chatbots doen er langer over om problemen op te lossen. Het zijn de langzaamste chatbots in het begeleiden van gebruikers naar hun eindresultaat.

  Regelgebaseerde chatbots zijn perfect voor bedrijven die op zoek zijn naar bots voor leadgeneratie en basisklantondersteuning. Als leadgeneratiebot helpen regelgebaseerde chatbots bij het kwalificeren van je leads en brengen ze hen naar landingspagina's van je website of brengen ze hen in contact met een verkoopmedewerker. Als klantondersteuningsbot zijn regelgebaseerde chatbots geweldig voor het maken van een interactief helpcentrum. Een ondersteunende chatbot voor smartphonebugs leidt gebruikers bijvoorbeeld naar relevante hulpartikelen die hun problemen kunnen helpen oplossen.

  Regelgebaseerde chatbots zijn erg beperkend en hebben een beperkte gebruikscase. Ze kunnen speciaal worden gebouwd, maar kunnen niet worden geconfigureerd voor complexere gebruikersproblemen. Naarmate de chatbot-industrie zich echter verder ontwikkelt, kunnen regelgebaseerde chatbots worden geïntegreerd met live chat om een hybride klantensupport-ervaring te bieden, zodat bij complexe problemen kan worden doorverwezen naar een menselijke supportmedewerker.

 3. Intelligente chatbots
 4. Intelligente of lerende chatbots zijn bots die gebruik maken van machinaal leren. Machine Learning is het vermogen van een programma om zelf te leren door gegevens te gebruiken, patronen te herkennen en zelf beslissingen te nemen met minimale menselijke tussenkomst. Intelligente chatbots worden zo gemaakt dat ze specifieke trefwoorden en zinnen begrijpen die de gebruiker invoert. Als een gebruiker bijvoorbeeld vraagt: "Hoe open ik documenten", dan zal de chatbot de vraag 'lezen', zijn database doorzoeken en zelf het antwoord geven op basis van het zoeken op trefwoorden.

  Wat ML-chatbots onderscheidt, is het feit dat hoe meer vragen ze krijgen, hoe beter ze worden in het beantwoorden ervan. Intelligente chatbots leren nieuwe dingen en worden met de tijd beter, waardoor de gebruikerservaring verbetert. De beperking van intelligente chatbots is dat ze in eerste instantie rudimentair en 'ongeschoold' zijn. Intelligente chatbots worden met de tijd beter.

 5. AI-gestuurde chatbots
 6. AI-chatbots zijn een mix van zowel regelgebaseerde als intelligente chatbots en bieden het beste van beide werelden. Aan de ene kant kunnen AI-chatbots mensen begrijpen en antwoorden op basis van de trefwoorden die ze invoeren, terwijl ze aan de andere kant ook een vooraf gedefinieerde botflow hebben om te volgen. AI-chatbots kunnen de context van een gesprek en de voorkeuren van gebruikers onthouden om de klantervaring te verbeteren.

  AI-gestuurde chatbots kunnen worden vermenselijkt met behulp van NLP of natuurlijke taalverwerking. Het doel van een NLP is om de interactie met een chatbot minder 'robotachtig' en realistischer te maken.

Hoe werken chatbots?

Verschillende soorten chatbots werken verschillend. Een chatbot bestaat uit vier verschillende onderdelen:

 • Webpagina
 • Gezien hoe eenvoudig het is om een chatbot op een webpagina toe te voegen, kun je verschillende chatbots op verschillende pagina's plaatsen. Dit kan helpen om te focussen op uw verschillende bedrijfsbehoeften, of het nu gaat om marketing of klantenondersteuning. Om de chatbot te laten werken, moet je hem insluiten in de HTML van een webpagina.

 • Chatvenster
 • De bezoeker heeft interactie met je chatbot via het chatvenster. Het fungeert als de interface tussen je chatbot en de bezoeker waar de gebruiker een vraag kan stellen en de chatbot deze kan oplossen. Het chatvenster wordt gebruikt voor elke chatbotactiviteit, zoals het vragen om gebruikersinformatie, het beantwoorden van vragen, het genereren en kwalificeren van leads, het vragen om feedback, enz.

 • Botflow
 • De botflow is het hart en de ziel van je chatbot. De botflow bepaalt hoe je chatbot functioneert en reageert op gebruikers. Het helpt je chatbot ook bij het zoeken, vinden en weergeven van antwoorden op vragen van klanten. Het is het meest cruciale onderdeel van je hele chatbot. Het verschil tussen elk type chatbot wordt gemaakt door de botflow. Een regelgebaseerde chatbot heeft de eenvoudigste botflow, terwijl een AI-botflow meestal het meest complex is.

 • Database
 • Elke chatbot heeft een database waaruit hij put. Voor een machine learning en AI chatbot nemen deze gegevens automatisch toe naarmate de tijd verstrijkt. Een regelgebaseerde chatbot heeft een consistente kennisopslag die hij gebruikt om vragen van klanten te beantwoorden.

Een chatbot maken

Om te beginnen met je responsieve chatbot, kun je het beste oefenen met het maken van je eigen chatbot. De eenvoudigste methode om een chatbot te maken is Appy Pie Chatbot. Appy Pie Chatbot is een regelgebaseerde chatbot-bouwer waarmee je je eigen chatbot kunt maken zonder codering. Je kunt gratis een chatbot maken met Appy Pie! Bekijk het vandaag nog!

Drie belangrijke categorieën chatbots

Dit zijn de drie hoofdcategorieën van online chatbots.

 1. Op knoppen/menu's gebaseerde chatbots
 2. Ze zijn een van de meest eenvoudige chatbots die tegenwoordig door bedrijven worden gebruikt. Deze chatbot interageert met de gebruikers en toont hen de beslissingsboom met de knoppen. De bot vereist dat gebruikers de opties selecteren volgens hun behoeften en op basis van hun vragen, net zoals de geautomatiseerde telefoonmenu's. Deze chatbots passen in veel scenario's waarin een bedrijf gebruikers meerdere vragen moet stellen om te begrijpen wat ze willen.

 3. Op trefwoorden gebaseerde chatbots
 4. Deze chatbots communiceren met klanten als mensen en herkennen wat ze typen. Op trefwoorden gebaseerde chatbots gebruiken aanpasbare trefwoorden en Natural Language Processing-technologie om de manier te bepalen waarop de relevante reactie aan de gebruikers wordt gegeven. Deze chatbots schieten tekort als er meerdere soortgelijke vragen worden gesteld. Overbodige trefwoorden tussen verschillende zoekopdrachten kunnen deze bots in de war brengen.

  Veel bedrijven gebruiken een hybride model van bots op basis van knoppen en bots op basis van trefwoorden. Ze geven de gebruikers meerdere keuzes om hun vragen rechtstreeks te stellen of menuopties te selecteren om de bot te helpen begrijpen wat ze zoeken.

 5. Contextuele chatbots
 6. Dit is de meest geavanceerde versie van verschillende soorten chatbots die door bedrijven worden gebruikt. Deze chatbots maken gebruik van kunstmatige intelligentie en machine learning om de eerdere gesprekken met de gebruiker op te slaan en te onthouden om hun gedrag te analyseren en hen in de toekomst op basis daarvan van dienst te zijn. Deze chatbots leren van de chatervaringen en groeien na verloop van tijd.

  Laten we een voorbeeld nemen van een bot die voedsel bestelt. Deze chatbot slaat informatie op van de interactie met de gebruikers en leert wat ze graag bestellen. Als de gebruiker de volgende keer met de chatbot chat, zal hij onthouden wat hij gewoonlijk bestelt, hoe hij betaalt, wat het afleveradres is en andere algemene gegevens, en zal hij vragen of hij dezelfde bestelling wil plaatsen. Hierdoor hoeven gebruikers niet elke keer deze vele vragen te beantwoorden.

Hoe vind je de Chatbot die het beste bij je past?

Wanneer je probeert de best passende chatbot voor je website te selecteren, houd dan rekening met de eisen van je gebruikers. Plaats jezelf in hun schoenen en bedenk wat voor hen het handigst en nuttigst is.

Iets anders waar je aan moet denken bij het selecteren van een bot is je doelgroep en hun voorkeuren. Sommige gebruikers houden misschien van de chatbot die herkent wat ze typen, anderen geven de voorkeur aan een chatbot die hen begeleidt met het menu en de knoppen.

Om een uitstekende gebruikerservaring te leveren, test je je chatbot voordat hij live gaat. In een paar scenario's kunnen eenvoudige knoppen werken voor de gebruikers, maar in sommige gevallen hebben ze kunstmatige intelligentie op bedrijfsniveau nodig.

Conclusie

Als je van plan bent om je eigen Chatbot te maken, gebruik dan Appy Pie's Chatbot Builder. We bieden verschillende effectieve chatbot-templates die je kunt gebruiken om je chatbots aantrekkelijker en vriendelijker voor de gebruikers te maken.

Lees deze post en leer hoe je een chatbot maakt en je bent helemaal klaar voor de start - A Step-by-Step Guide to Build the Ultimate Q&A Chatbot.

Laat ons in de comments weten of dit artikel heeft geholpen en aarzel niet als je input hebt. Deel ze met ons en we voegen ze toe aan deze blog.

Page reviewed by: Abhinav Girdhar  | Last Updated on March 10th, 2024 1:24 pm