Wenskaart

Maak een wenskaart die u naar uw vrienden en familie kunt sturen met het standaardformaat en de standaardafmetingen. Ontwerp een eigen wenskaart met de handige maattabel van Appy Pie.

GRAPHIC DIMENSION
A10 1.02 × 1.46 in
A9 1.46 × 2.05 in
A8 2.05 × 2.91 in
A7 2.91 × 4.13 in
A6 4.13 × 5.83 in
A5 5.83 × 4.13 in
A4 8.27 × 11.69 in
A3 11.69 × 16.54 in
A2 16.54 × 23.39 in
A1 23.39 × 33.11 in
A0 33.11 × 46.81 in

Een wenskaart is een stuk papier, vaak in achtsten gevouwen, met een decoratief gezicht en een boodschap binnenin. De kaart wordt meestal per post verstuurd, of als geschenk gegeven. De boodschappen zijn meestal goede wensen, geluk, of een ander sentiment. Wenskaarten worden voor veel verschillende gelegenheden en mensen gebruikt. Ze kunnen worden gebruikt voor speciale gelegenheden zoals verjaardagen, huwelijken, jubilea, diploma’s, en soms voor eenvoudige groeten zonder speciale reden. Ze worden ook gebruikt voor begrafenissen, medeleven en condoleances.

Mensen gebruiken wenskaarten om verschillende redenen – sommigen omdat ze geen tijd hebben of niet weten hoe ze een echte brief moeten schrijven, terwijl anderen ze gebruiken als een manier om creatief te zijn en een beetje kunst aan hun leven toe te voegen. Sommige mensen gebruiken ze om vrolijkheid te verspreiden en anderen zich speciaal te laten voelen, terwijl anderen ze gebruiken voor praktische doeleinden, zoals het sturen van een sympathiekaartje naar iemand.

Dus als we onze emoties uitwisselen door middel van groeten, waarom dan niet de wenskaart ontwerpen met de juiste grootte en afmetingen om een blijvende indruk achter te laten bij de ontvanger. Bekijk de maattabel voor wenskaarten van Appy Pie, die de verschillende soorten visitekaartjes en hun standaardmaten beschrijft.

Wat zijn de verschillende soorten wenskaarten met hun specifieke afmetingen?

 • Dubbelgevouwen wenskaarten (8,5″ x 5,5″)
 • Traditionele wenskaarten zijn er in de maten 4,25″ x 5,5″, 5″ x 7″, en 8,5″ x 5,5″.
 • Standaard dubbelgevouwen wenskaarten zijn 8,5″ x 5,5″ en hebben een omvouwbare flap. Ze kunnen worden gemaakt met of zonder raam.
 • Dubbelgevouwen kaarten worden meestal gebruikt voor verjaardagen, jubilea en andere intiemere gelegenheden.
 • Gevouwen wenskaarten (5″ x 7.5″)
 • Standaard gevouwen kaarten zijn 5″ x 7,5″ en worden in drieën gevouwen.
 • Gevouwen kaarten worden meestal gebruikt voor bedank- en sympathiekaarten.
 • Gevouwen kaarten zijn er ook in een kleinere versie van 3,5″ x 5,5″, de zogenaamde Minivouwkaarten.

Stansvormen voor wenskaarten

 1. Rechte snede:
 2. Dit is de meest voorkomende stijl en wordt gebruikt voor de meeste kaarten. De lay-out wordt op de kaart gedrukt met een rechte snede langs de rand van de kaart.

 3. Diagonaal gesneden:
 4. Vaak gebruikt voor fotokaarten, waarbij de foto wordt afgedrukt met een diagonale snede op de rand van de kaart.

 5. Laser Cut:
 6. Deze stijl, ook wel “Deep Cut” genoemd, komt niet zo vaak voor als de andere stijlen. Het verschil is dat een laser door de kaart snijdt en een klein “venster” in de kaart achterlaat waar de foto in komt.

Design Sizes

Design online Documents and Social Media posts with correct sizes.

Get Appy Pie's handy size guide to create your document & social media graphics worthy!

Get Started
Ontwerp
Met Appy Pie’s Design platform leveren wij enterprise-class beveiliging en compliance aan u en uw klanten bij elke interactie.