Boekmaten

Ontdek de belangrijkste boek- en eBookmaten en afmetingen door de handige boekmatengids van Appy Pie te volgen!

Book size Dimension
Royal Folio 12.5 × 20 in
Royal Quatro 10 × 12.5 in
Royal Octavo 6.25 × 10 in
Royal Sixteenmo 5 × 6.25 in
Royal Thirty-Two Mo 3.13 × 5 in
Royal Sixty-Four Mo 2 × 5 in
Medium Folio 11.5 × 18 in
Medium Quatro 9 × 11.5 in
Medium Octavo 5.75 × 9 in
Medium Sixteenmo 4.5 × 5.75 in
Medium Thirty-Two Mo 2.88 × 4.5 in
Medium Sixty-Four Mo 2.25 × 2.88 in
Crown Folio 10 × 15 in
Crown Quatro 7.5 × 10 in
Crown Octavo 5 × 7.5 in
Crown Sixteenmo 3.75 × 5 in
Crown Thirty-Two Mo 2.5 × 3.75 in
Crown Sixty-Four Mo 1.88 × 2.5 in

Boekformaat is de lengte van de bladzijden in een boek, evenals de dikte van het boek. Boekformaat is ook de grootte van de rug of de band van het boek. De grootte en afmetingen van elk individueel boek zijn verschillend, afhankelijk van of het een persoonlijk boek is, een academisch boek, een zakelijk promotieboek, of andere. Mensen die een boek beoordelen op zijn omslag, dan moet het ontwerp en het formaat van uw boek indrukwekkend zijn. Alleen dan zullen ze je boek openen en met belangstelling lezen.

Wat zijn Ebooks en hoe groot zijn ze?

Ebook is een afkorting van Electronic book, een elektronische versie van een conventioneel gedrukt boek. Ze nemen minder ruimte in beslag dan gedrukte boeken. Deze boeken worden in digitale vorm opgeslagen omdat ze altijd en overal kunnen worden gelezen. Daarom moeten eBooks worden gepubliceerd in een standaardformaat en -ontwerp dat de beperkte opslagruimte van het mobiele of desktopapparaat van de gebruikers dekt. Ook moet men geen compromissen sluiten met de kwaliteit van de eBooks (lettertypes, kleur).

Met deze handige gids voor boekmaten van Appy Pie nemen we je mee door de soorten boeken/boeken en hun standaard boekmaten.

Ebooks zijn er in verschillende soorten zoals:

 • Tekst eBooks:
 • Dit zijn de ebooks die bestaan uit tekst. Ze staan ook bekend als leerboeken en zijn geschreven door deskundigen. De ebooks gaan over verschillende onderwerpen zoals business, management, marketing, computers, economie, gezondheid en fitness, psychologie, financiën en andere. De standaard tekst eBook grootte is 1.600 x 2.650 pixels.

 • Afbeelding eBooks:
 • Dit zijn de ebooks die bestaan uit afbeeldingen. Ze hebben meestal de vorm van tekenfilms en zijn erg populair bij kinderen. Het eBook-formaat van de afbeelding is hetzelfde als bij elke andere webafbeelding en het standaardformaat is 1500 x 2500 pixels.

 • Audio eBooks:
 • Dit zijn de ebooks die kunnen worden beluisterd. De audioboeken zijn in de vorm van audiobestanden en worden voorgelezen door professionele voorlezers. Deze ebooks zijn zeer nuttig voor mensen die geen tijd hebben om te lezen. Ze kunnen van de luisterboeken genieten tijdens het rijden of werken. De audioboeken worden voorgelezen door professionele stemlezers. Luisterboeken duren meestal een uur, maar kunnen ook langer zijn. De grootte hangt dus af van hoeveel minuten het luisterboek is en hoeveel bits het bevat. Gemiddeld zijn luisterboekbestanden 28 MB/uur, en de meeste luisterboeken duren ongeveer 10 uur.

 • Video eBooks:
 • Dit zijn de ebooks die op de computer bekeken kunnen worden. De ebooks zijn in videoformaat en zijn erg populair onder de jonge generatie. Ze zijn zeer nuttig voor mensen die geen tijd hebben om te lezen. De video ebooks kunnen op elk moment op de computer worden bekeken en dit bespaart ook tijd en geld. Video eBooks zijn grote bestanden, dus het video eBook bestand wordt gedownload als een gecomprimeerd bestand van tussen de 5MB en 10MB.

 • Interactieve eBooks:
 • Dit zijn de ebooks in de vorm van spelletjes. Ze zijn erg populair bij kinderen. Interactieve eBooks in PDF-formaat zijn gewoonlijk ~300KB tot ~1MB groot. Interactieve eBooks in HTML-formaat zijn meestal veel groter (5MB tot 10MB).

 • Wattpad:
 • Wattpad ebook is een PDF formaat boek dat je kunt lezen op je computer of elk ander apparaat met een PDF lezer. Men kan verschillende soorten boeken krijgen, zoals verhalenboeken, zakelijke boeken en meer. De standaardgrootte van de Wattpad-cover is 512 x 800 pixels en de afbeeldingen moeten in PNG- OF JPEG-formaat zijn.

 • Kindle eBooks:
 • Kindle eBooks zijn elektronische boeken die worden verkocht door Amazon.com, en kunnen worden gedownload en gelezen op mobiele telefoons, tablets en Kindle e-readers zoals Kindle Keyboard, Paperwhite en Touch. Het standaardformaat van de Kindle-cover is 2560 x 1600 pixels.

Design Sizes

Design online Documents and Social Media posts with correct sizes.

Get Appy Pie's handy size guide to create your document & social media graphics worthy!

Get Started