Μεγέθη βιβλίων

Μάθετε για το πιο σημαντικό μέγεθος και τις διαστάσεις βιβλίων και ηλεκτρονικών βιβλίων ακολουθώντας τον έξυπνο οδηγό μεγέθους βιβλίων της Appy Pie!

Book size Dimension
Royal Folio 12.5 × 20 in
Royal Quatro 10 × 12.5 in
Royal Octavo 6.25 × 10 in
Royal Sixteenmo 5 × 6.25 in
Royal Thirty-Two Mo 3.13 × 5 in
Royal Sixty-Four Mo 2 × 5 in
Medium Folio 11.5 × 18 in
Medium Quatro 9 × 11.5 in
Medium Octavo 5.75 × 9 in
Medium Sixteenmo 4.5 × 5.75 in
Medium Thirty-Two Mo 2.88 × 4.5 in
Medium Sixty-Four Mo 2.25 × 2.88 in
Crown Folio 10 × 15 in
Crown Quatro 7.5 × 10 in
Crown Octavo 5 × 7.5 in
Crown Sixteenmo 3.75 × 5 in
Crown Thirty-Two Mo 2.5 × 3.75 in
Crown Sixty-Four Mo 1.88 × 2.5 in

Το μέγεθος βιβλίου είναι το μήκος των σελίδων ενός βιβλίου, καθώς και το πάχος του βιβλίου. Το μέγεθος του βιβλίου είναι επίσης το μέγεθος της ράχης ή του βιβλιοδεσίας του βιβλίου. Το μέγεθος και οι διαστάσεις του κάθε βιβλίου διαφέρουν ανάλογα με το αν πρόκειται για προσωπικό βιβλίο, ακαδημαϊκό βιβλίο, βιβλίο προώθησης για επιχειρήσεις ή άλλα. Οι άνθρωποι που κρίνουν ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του, τότε ο σχεδιασμός και το μέγεθος του βιβλίου σας θα πρέπει να είναι εντυπωσιακά. Μόνο τότε θα ανοίξουν το βιβλίο σας και θα το διαβάσουν με ενδιαφέρον.

Τι είναι τα Ebooks και τα μεγέθη τους;

Το Ebook είναι μια σύντομη μορφή του Ηλεκτρονικού βιβλίου, το οποίο είναι μια ηλεκτρονική έκδοση ενός συμβατικού τυπωμένου βιβλίου. Καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο για αποθήκευση σε σύγκριση με τα τυπωμένα βιβλία. Τα βιβλία αυτά αποθηκεύονται σε ψηφιακή μορφή, καθώς μπορούν να διαβαστούν ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε. Ως εκ τούτου, τα ηλεκτρονικά βιβλία πρέπει να δημοσιεύονται σε τυποποιημένο μέγεθος και σχεδιασμό που θα καλύπτει τον μικρότερο αποθηκευτικό χώρο της κινητής ή επιτραπέζιας συσκευής των χρηστών. Επίσης, δεν πρέπει να κάνετε συμβιβασμούς με την ποιότητα των ηλεκτρονικών βιβλίων (γραμματοσειρές, χρώμα).

Με αυτόν τον εύχρηστο οδηγό μεγέθους βιβλίων της Appy Pie, θα σας παρουσιάσουμε τους τύπους βιβλίων/βιβλίων μαζί με τα τυποποιημένα μεγέθη τους.

Τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι διαφόρων τύπων όπως:

 • Κείμενο eBooks:
 • Αυτά είναι τα ηλεκτρονικά βιβλία που αποτελούνται από κείμενο. Είναι επίσης γνωστά ως εγχειρίδια και γράφονται από ειδικούς. Τα ηλεκτρονικά βιβλία αφορούν διάφορα θέματα όπως επιχειρήσεις, διαχείριση, μάρκετινγκ, υπολογιστές, οικονομικά, υγεία και φυσική κατάσταση, ψυχολογία, χρηματοοικονομικά και άλλα. Το τυπικό μέγεθος του ηλεκτρονικού βιβλίου κειμένου είναι 1.600 x 2.650 pixel.

 • Ηλεκτρονικά βιβλία εικόνας:
 • Αυτά είναι τα ηλεκτρονικά βιβλία που αποτελούνται από εικόνες. Έχουν γενικά τη μορφή κινούμενων σχεδίων και είναι πολύ δημοφιλή στα παιδιά. Το μέγεθος της εικόνας eBook είναι το ίδιο όπως και με κάθε εικόνα στο διαδίκτυο και το τυπικό της μέγεθος είναι 1500 x 2500 pixels.

 • Ηλεκτρονικά βιβλία ήχου:
 • Αυτά είναι τα ηλεκτρονικά βιβλία που μπορούν να ακουστούν. Τα ακουστικά βιβλία έχουν τη μορφή αρχείων ήχου και διαβάζονται από επαγγελματίες αναγνώστες ήχου. Αυτά τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι πολύ χρήσιμα για τους ανθρώπους που δεν έχουν χρόνο να διαβάσουν. Μπορούν να απολαμβάνουν τα ακουστικά βιβλία ενώ οδηγούν ή εργάζονται. Τα ηχητικά ηλεκτρονικά βιβλία διαβάζονται από επαγγελματίες αναγνώστες φωνής. Τα ακουστικά βιβλία είναι συνήθως διάρκειας μιας ώρας, αλλά μπορεί να είναι και μεγαλύτερα. Έτσι, το μέγεθος εξαρτάται από το πόσα λεπτά διαρκεί το ακουστικό βιβλίο και πόσα bits έχει. Κατά μέσο όρο, τα αρχεία ακουστικών βιβλίων είναι 28 MB/ώρα και τα περισσότερα ακουστικά βιβλία διαρκούν περίπου 10 ώρες.

 • Βίντεο eBooks:
 • Αυτά είναι τα ηλεκτρονικά βιβλία που μπορούν να παρακολουθηθούν στον υπολογιστή. Τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι σε μορφή βίντεο και είναι πολύ δημοφιλή στη νέα γενιά. Είναι πολύ χρήσιμα για τους ανθρώπους που δεν έχουν χρόνο να διαβάσουν. Τα ηλεκτρονικά βιβλία βίντεο μπορούν να παρακολουθούνται στον υπολογιστή ανά πάσα στιγμή και αυτό εξοικονομεί επίσης χρόνο και χρήμα. Τα video eBooks είναι μεγάλα αρχεία, οπότε το αρχείο video eBook κατεβαίνει ως συμπιεσμένο αρχείο μεγέθους μεταξύ 5MB και 10MB.

 • Διαδραστικά ηλεκτρονικά βιβλία:
 • Αυτά είναι τα ηλεκτρονικά βιβλία που έχουν τη μορφή παιχνιδιών. Είναι πολύ δημοφιλή στα παιδιά. Τα διαδραστικά ηλεκτρονικά βιβλία σε μορφή PDF έχουν συνήθως μέγεθος ~300KB έως ~1MB. Τα διαδραστικά ηλεκτρονικά βιβλία σε μορφή HTML τείνουν να είναι πολύ μεγαλύτερα (5MB έως 10MB).

 • Wattpad:
 • Το ηλεκτρονικό βιβλίο Wattpad είναι ένα βιβλίο σε μορφή PDF που μπορείτε να διαβάσετε στον υπολογιστή σας ή σε οποιαδήποτε συσκευή με πρόγραμμα ανάγνωσης PDF. Μπορεί κανείς να προμηθευτεί διάφορα είδη βιβλίων, όπως βιβλία με παραμύθια, βιβλία για επιχειρήσεις και άλλα. Το τυπικό μέγεθος εξώφυλλου Wattpad είναι 512 x 800 pixels και οι εικόνες πρέπει να είναι σε μορφή PNG Ή JPEG.

 • Ηλεκτρονικά βιβλία Kindle:
 • Τα ηλεκτρονικά βιβλία Kindle είναι ηλεκτρονικά βιβλία που πωλούνται από την Amazon.com και μπορούν να μεταφορτωθούν και να διαβαστούν σε κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες και ηλεκτρονικούς αναγνώστες Kindle, όπως τα Kindle Keyboard, Paperwhite και Touch. Το τυπικό μέγεθος του καλύμματος Kindle είναι 2560 x 1600 pixels.

Design Sizes

Design online Documents and Social Media posts with correct sizes.

Get Appy Pie's handy size guide to create your document & social media graphics worthy!

Get Started