Presentatieformaten

Stel een PowerPoint Presentatie op in specifieke grootte en resolutie met Appy Pie's handige Presentatie grootte gids!

SIZE DIMENSION
16:9 4:3 6.4 × 3.6 in
3.41 × 2.56 in

Dia’s zijn de visuele weergave van uw presentatie. Ze zijn een medium waarin u grafieken, afbeeldingen, video en tekst kunt weergeven. In de meeste gevallen bevatten dia’s een kleine hoeveelheid tekst, en staat de bijbehorende afbeelding centraal.

Presentatiedia’s zijn een zeer belangrijk onderdeel van het presentatieproces. Zie dia’s niet als een manier om je informatie te presenteren. Zie ze liever als een manier om uw informatie te presenteren. Vaak zijn de beste dia’s die met weinig tekst. Zij concentreren zich op de graphics en beelden en vertrouwen op de presentator voor het verbale gedeelte van de presentatie. Als u onze gids voor presentatiegrootte volgt, bepaalt u de populaire en standaard presentatiegrootte en -afmetingen om uw publiek betrokken te houden.

Wat zijn de meest voorkomende en populaire presentatiematen en -afmetingen?

Een presentatiegrootte kan afwijken van de opgegeven norm. Het is echter een goed idee om te proberen een standaardmaat te gebruiken. Als vuistregel geldt dat de presentatiegrootte niet minder dan tweemaal en niet meer dan driemaal zo groot moet zijn als de afdrukgrootte.

De meest voorkomende presentatiegrootte is 16:9, met 16:10 vlak daarachter. De meest voorkomende afmetingen veranderen afhankelijk van de beeldverhouding. Het meest voorkomende 16:9 presentatieformaat is bijvoorbeeld 1920 x 1080, terwijl het meest voorkomende 16:10 presentatieformaat 2560 x 1600 is.

We zien meestal twee presentatieformaten: 4:3, standaard, en 16:9, breedbeeld:

  • 4:3 – TV-schermgrootte:
  • Het meest voorkomende schermformaat is 4:3, een traditioneel tv-formaat. Dit is het formaat van de meeste computermonitoren en televisieschermen. Als je naar een 4:3-scherm kijkt, zie je een rechthoekige vorm. De meest gebruikelijke beeldverhouding voor dit formaat is 1,33:1.

  • 16:9 – Breedbeeldscherm:
  • Het breedbeeldformaat is het meest recente van de twee. Dit formaat wordt gewoonlijk gebruikt op TV-schermen en laptops. Met dit formaat heb je een breder scherm en een hoger scherm.

Design Sizes

Design online Documents and Social Media posts with correct sizes.

Get Appy Pie's handy size guide to create your document & social media graphics worthy!

Get Started