Μεγέθη παρουσίασης

Ρυθμίστε μια παρουσίαση PowerPoint σε συγκεκριμένο μέγεθος και ανάλυση με τον εύχρηστο οδηγό μεγέθους παρουσίασης της Appy Pie!

SIZE DIMENSION
16:9 4:3 6.4 × 3.6 in
3.41 × 2.56 in

Οι διαφάνειες είναι η οπτική αναπαράσταση της παρουσίασής σας. Είναι ένα μέσο στο οποίο μπορείτε να προβάλλετε γραφικά, εικόνες, βίντεο και κείμενο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι διαφάνειες περιέχουν μικρή ποσότητα κειμένου και το επίκεντρο της διαφάνειας είναι το γραφικό που συνδυάζεται με αυτό.

Οι διαφάνειες παρουσίασης είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της διαδικασίας παρουσίασης. Μην σκέφτεστε τις διαφάνειες ως έναν τρόπο να χρησιμοποιήσετε διαφάνειες για να παρουσιάσετε τις πληροφορίες σας. Αντιθέτως, σκεφτείτε τα ως έναν τρόπο παρουσίασης των πληροφοριών σας. Συχνά, οι καλύτερες διαφάνειες είναι αυτές που δεν περιέχουν πολύ κείμενο. Επικεντρώνονται στα γραφικά και τις εικόνες και βασίζονται στον παρουσιαστή για το προφορικό μέρος της παρουσίασης. Ακολουθώντας τον οδηγό μας για το μέγεθος της παρουσίασης, καθορίστε το δημοφιλές και τυπικό μέγεθος και τη διάσταση της παρουσίασης για να κρατήσετε το ακροατήριό σας απασχολημένο.

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα και δημοφιλή μεγέθη και διαστάσεις παρουσίασης;

Το μέγεθος παρουσίασης μπορεί να διαφέρει από το καθορισμένο πρότυπο. Ωστόσο, είναι καλή ιδέα να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα τυποποιημένο μέγεθος. Κατά κανόνα, το μέγεθος παρουσίασης δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το διπλάσιο και όχι μεγαλύτερο από το τριπλάσιο του μεγέθους εκτύπωσης.

Το πιο συνηθισμένο μέγεθος παρουσίασης είναι το 16:9, με το 16:10 να ακολουθεί. Οι πιο συνηθισμένες διαστάσεις αλλάζουν ανάλογα με την αναλογία διαστάσεων. Για παράδειγμα, το πιο συνηθισμένο μέγεθος παρουσίασης 16:9 είναι 1920 x 1080, ενώ το πιο συνηθισμένο μέγεθος παρουσίασης 16:10 είναι 2560 x 1600.

Συνήθως βλέπουμε δύο μορφές παρουσίασης: 4:3, τυπική, και 16:9, ευρείας οθόνης:

  • 4:3 – Μέγεθος οθόνης τηλεόρασης:
  • Το πιο συνηθισμένο μέγεθος οθόνης είναι 4:3, το οποίο είναι το παραδοσιακό μέγεθος τηλεόρασης. Αυτό είναι το μέγεθος των περισσότερων οθονών υπολογιστών και τηλεοράσεων. Όταν κοιτάζετε μια οθόνη 4:3, βλέπετε ένα ορθογώνιο σχήμα. Η πιο συνηθισμένη αναλογία διαστάσεων για αυτό το μέγεθος είναι 1,33:1.

  • 16:9 – Ευρεία οθόνη Μέγεθος οθόνης:
  • Η μορφή ευρείας οθόνης είναι η πιο πρόσφατη από τις δύο. Αυτή η μορφή χρησιμοποιείται συνήθως σε οθόνες τηλεόρασης και φορητούς υπολογιστές. Με αυτή τη μορφή, έχετε μια φαρδύτερη οθόνη και μια ψηλότερη οθόνη.

Design Sizes

Design online Documents and Social Media posts with correct sizes.

Get Appy Pie's handy size guide to create your document & social media graphics worthy!

Get Started