A Series Μεγέθη χαρτιού

Βρείτε το τυπικό και πιο συνηθισμένο διάγραμμα μεγέθους και διαστάσεων στο χαρτί της σειράς A χρησιμοποιώντας τον εύχρηστο οδηγό μεγέθους χαρτιού της Appy Pie.

SIZE DIMENSION
A0 33.11 × 46.81 in
A1 23.39 × 33.11 in
A2 16.54 × 23.39 in
A3 11.69 × 16.54 in
A4 8.27 × 11.69 in
A5 5.83 × 8.27 in
A6 4.13 × 5.83 in
A7 2.91 × 4.13 in
A8 2.05 × 2.91 in
A9 1.46 × 2.05 in
A10 1.02 × 1.46 in

Μια εργασία της σειράς Α είναι ένα επίσημο έγγραφο που έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις ενός από τα πρότυπα για την παρουσίαση ερευνητικών δεδομένων. Τα πρότυπα αυτά καλύπτουν την παρουσίαση ποσοτικών δεδομένων, ποιοτικών δεδομένων και πειραματικών δεδομένων και έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη χρήση των δεδομένων πιο κατανοητή για τους άλλους.

Τα πρότυπα της σειράς Α είναι:

  • Α-1 Παρουσίαση ποσοτικών στοιχείων
  • A-2 Παρουσίαση ποιοτικών δεδομένων
  • Α-3 Παρουσίαση πειραματικών δεδομένων

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πρότυπα της σειράς Α για να βελτιώσετε την παρουσίαση των δεδομένων σας σε μια ερευνητική έκθεση. Αυτό θα διευκολύνει άλλους, όπως συντάκτες και αναγνώστες, να κατανοήσουν τα δεδομένα σας και να τα χρησιμοποιήσουν στη δική τους εργασία.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα πρότυπα της σειράς Α για να βελτιώσετε την παρουσίαση των δεδομένων σε μια διπλωματική εργασία ή διατριβή. Τα πρότυπα της σειράς Α βασίζονται σε διεθνή πρότυπα για την παρουσίαση ερευνητικών δεδομένων. Τα πρότυπα αποτελούν πρωτοβουλία της Αυστραλιανής Ένωσης Ερευνητικών Δεδομένων (ARDA) και του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας (ANU).

Τυποποιημένα μεγέθη χαρτιού της σειράς Α και οι χρήσεις τους

A0 Χαρτί: Αν εκτυπώνετε μια αφίσα ή ένα μεγάλο πανό τοίχου, θα χρειαστείτε χαρτί μεγέθους Α0. Το χαρτί Α0 είναι ένα τυποποιημένο μέγεθος ISO 841 mm x 1189 mm (ή 33,11 ίντσες x 46,81 ίντσες). Στις ΗΠΑ, το τυπικό μέγεθος επιστολής είναι 8,5 επί 11 ίντσες, το οποίο αναφέρεται ως μέγεθος Α.

Χαρτί Α1: είναι το μεγαλύτερο μέγεθος χαρτιού που διατίθεται στο εμπόριο (40cm x 55cm). Το χαρτί Α1 χρησιμοποιείται συχνά για αφίσες και φυλλάδια.

A2 Paper: Είναι μια εργασία “γενικού” επιπέδου. Είναι το ανώτερο από τα τυπικά GCSE (γι’ αυτό και το A2 αντί για το A1) και συνήθως λαμβάνεται από μαθητές ηλικίας 16-18 ετών. Σημειώστε ότι το χαρτί A2 δεν είναι το ίδιο με το χαρτί μεγέθους letter, δηλαδή το χαρτί A1. Το μέγεθος χαρτιού Α2 είναι ένα χαρτί μεγάλου μεγέθους που έχει διαστάσεις περίπου 23,4 ίντσες επί 16,5 ίντσες.

Χαρτί A3: Είναι ένα σημειωματάριο με διαστάσεις 10 x 15 ίντσες. Είναι λίγο μεγαλύτερο από ένα Α4 αλλά μικρότερο από το κανονικό χαρτί (μέγεθος Α4). Το χαρτί Α3 χρησιμοποιείται τόσο σε γραφεία όσο και σε σπίτια. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να γράψετε επιστολές, να δημιουργήσετε μια λίστα με τις εργασίες σας ή να κάνετε μια λίστα με ψώνια.

Χαρτί A4: Α4 είναι ένα μέγεθος χαρτιού που είναι ακριβώς 8,27″ x 11,69″. Το πρότυπο A4 δημιουργήθηκε το 1916 από την CEPT, έναν ευρωπαϊκό οργανισμό τυποποίησης. Είναι το πιο δημοφιλές μέγεθος χαρτιού για γραφεία και σχολεία σε όλο τον κόσμο.

Χαρτί A5: Α5 είναι ένα χαρτί μικρού μεγέθους (Α5 είναι 10,5″ x 7,8″). Είναι το πιο συνηθισμένο μέγεθος χαρτιού για σχολικές εργασίες, σημειώματα και γραπτά στην Ιαπωνία, ενώ χρησιμοποιείται επίσης στις ΗΠΑ και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Χαρτί A6: χαρτί σημειώσεων και καρτών σε πολλές χώρες. Είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το μέγεθος χαρτιού A5 και ελαφρώς μικρότερο από το μέγεθος χαρτιού A7. Το ακριβές μέγεθος του χαρτιού Α6 είναι 2,3 × 3,9 ίντσες. Χρησιμοποιείται για τη συγγραφή μικρών σημειώσεων, για ένα μικρό σημείωμα ή για μια μικρή επιστολή.

Χαρτί A7: Είναι ένα μέγεθος χαρτιού που είναι μικρότερο από το τυπικό χαρτί μεγέθους επιστολής, αλλά μεγαλύτερο από μια καρτ-ποστάλ. Το τυπικό μέγεθος είναι 21 x 28 εκατοστά. Όταν εκτυπώνετε και κόβετε ένα έγγραφο, θα πρέπει να ξέρετε πώς να φτιάξετε ένα χαρτί Α7 για να διασφαλίσετε ότι το τελικό προϊόν έχει το σωστό μέγεθος. Η πιο συνηθισμένη χρήση του χαρτιού Α7 είναι η κατασκευή ευχετήριων καρτών.

A8 Χαρτί: χαρτί Α8: Το χαρτί Α8 είναι ένα μέγεθος χαρτιού που έχει πλάτος 8 ίντσες και μήκος 11 ίντσες (ύψος 8,5 ίντσες). Το Α8 είναι το μέγεθος ενός φύλλου χαρτιού διπλωμένου στη μέση δύο φορές, που ανταποκρίνεται στο πρότυπο ANSI για χαρτί πλήρους μεγέθους. Αυτό είναι ένα δημοφιλές μέγεθος χαρτιού που χρησιμοποιείται σε πολλά γραφεία.

A9 Χαρτί: χαρτί Α9: Ένα χαρτί Α9 είναι μια σελίδα Α4 που έχει διπλωθεί στη μέση (όπως ένα γράμμα) και στη συνέχεια η μισή σελίδα έχει κοπεί. Αυτό σημαίνει ότι ένα σχέδιο Α9 είναι πολύ μικρό και μπορεί να μεταφερθεί εύκολα. Το Α9 είναι ένας τύπος χαρτιού που χρησιμοποιείται σε φωτοαντιγραφικά μηχανήματα, σαρωτές και εκτυπωτές.

A10 Χαρτί: Οι εργασίες A10 είναι εργασίες που έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικό που αποτελεί είτε συστατικό στοιχείο των A10 Journal Quality Metrics (JQMs) είτε του Turkish Citation Index (TCI). Μια εργασία Α10 είναι μια επιστημονική εργασία που γίνεται δεκτή για δημοσίευση σε περιοδικό με κριτές.

Design Sizes

Design online Documents and Social Media posts with correct sizes.

Get Appy Pie's handy size guide to create your document & social media graphics worthy!

Get Started