Μεγέθη διαφημίσεων στο Web

Κάντε τις Διαφημίσεις σας στο Web να λειτουργούν καλά με το τυπικό μέγεθος και τη διάσταση με τον επαγγελματικό οδηγό μεγέθους Διαφημίσεων στο Web!

AD TYPE DIMENSION
Κουμπί 1 0.4 × 0.3 in
Κουμπί 2 0.4 × 0.2 in
Μεσαίο ορθογώνιο 1 × 0.83 in
Microbar 0.29 × 0.1 in
Μεγάλο ορθογώνιο 1.12 × 0.93 in
Πίνακας οδηγών 2.43 × 0.3 in
Ουρανοξύστης 0.4 × 2 in
Ευρύς ουρανοξύστης 0.53 × 2 in

Η διαδικτυακή διαφήμιση είναι μια διαδικτυακή διαφήμιση, συνήθως με τη μορφή banner ή ορθογωνίου, που εμφανίζεται σε ιστοσελίδες. Οι διαφημίσεις μπορούν επίσης να παραδοθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνυμάτων κειμένου ή ακόμη και σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter. Οι διαδικτυακές διαφημίσεις έχουν σχεδιαστεί για να τραβήξουν την προσοχή σας και να σας οδηγήσουν να κάνετε κλικ στον ιστότοπο του διαφημιζόμενου για να μάθετε περισσότερα ή να αγοράσετε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Ο διαφημιζόμενος πληρώνει τον εκδότη για κάθε κλικ.

Το μέγεθος μιας διαφήμισης θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για να τραβήξει την προσοχή των χρηστών, αλλά αρκετά μικρό για να διατηρείται η ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας γρήγορη. Και γι’ αυτό, το μέγεθος και η διάσταση των διαφημίσεων ιστού σας θα πρέπει να είναι βελτιστοποιημένα, και γι’ αυτό, ακολουθήστε το συνιστώμενο πρότυπο διάγραμμα μεγέθους διαφημίσεων ιστού της Appy Pie.

Οι πιο κοινές και δημοφιλείς μορφές διαδικτυακής διαφήμισης

  • Διαφημίσεις κειμένου:
  • Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες, οι πιο αποτελεσματικές και οι πιο αποδοτικές. Πρόκειται για διαφημίσεις κειμένου που εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης και στη δεξιά πλευρά της σελίδας. Στις διαφημίσεις κειμένου, επιτρέπονται μέχρι 10 γραμμές κειμένου, αλλά για τις διαφημίσεις εικόνας και τις διαφημίσεις βίντεο, επιτρέπονται μέχρι 25 γραμμές κειμένου. Αυτός ο χώρος είναι υπεραρκετός για να περιγράψετε την επιχείρησή σας και να περάσετε το μήνυμά σας. Το πιο συνηθισμένο μέγεθος διαφήμισης κειμένου είναι μια διαφήμιση οθόνης 160×600 pixel.

  • Διαφημίσεις εικόνας:
  • Οι διαφημίσεις με εικόνες είναι εξαιρετικές επειδή τραβούν το βλέμμα και σας κάνουν να θέλετε να κάνετε κλικ. Είναι ιδανικά για τη δεξιά πλευρά της σελίδας και είναι επίσης ιδανικά για τα αποτελέσματα αναζήτησης. Στις διαφημίσεις κειμένου, επιτρέπονται μέχρι 10 γραμμές κειμένου, αλλά για τις διαφημίσεις εικόνας και τις διαφημίσεις βίντεο, επιτρέπονται μέχρι 25 γραμμές κειμένου. Αυτός ο χώρος είναι υπεραρκετός για να περιγράψετε την επιχείρησή σας και να περάσετε το μήνυμά σας. Το τυπικό μέγεθος εικόνας είναι 250 x 250 pixels.

  • Διαφημίσεις βίντεο:
  • Οι διαφημίσεις βίντεο αυξάνουν τη δημοτικότητά τους. Χρησιμοποιούν εξαιρετικό υλικό και έχουν επαγγελματική εμφάνιση και αίσθηση που σας κάνει να θέλετε να τους ελέγξετε. Το τυπικό μέγεθος διαφήμισης είναι 300×250 ή 250×250, με αναλογία διαστάσεων 4:3.

  • Διαφήμιση Microbar Web:
  • Η διαφήμιση Microbar Web Ad είναι ένα web banner με ένα μικρό γραμμωτό κώδικα (barcode) που δημιουργείται από τον διαφημιζόμενο ή από έναν τρίτο πάροχο υπηρεσιών. Αυτός ο γραμμικός κώδικας είναι ένας κωδικός 1D (γραμμικός κώδικας). Ο γραμμωτός κώδικας περιέχει κωδικοποιημένες πληροφορίες σχετικά με τον διαφημιζόμενο και το προϊόν που προωθεί. Ωστόσο, υπάρχουν παραλλαγές σε αυτό, αλλά το τυπικό μέγεθος για μια διαφήμιση σε μικρογραμμή ιστού είναι 672 x 60.

  • Κουμπί 1 & Κουμπί 2 Διαφήμιση στο Web:
  • Πρόκειται για διαφημίσεις που εμφανίζονται στις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης του Bing και στο δίκτυο Bing Ads. Αυτές οι διαφημίσεις προβάλλονται ως απάντηση σε συγκεκριμένα ερωτήματα χρηστών. Οι διαφημίσεις εμφανίζονται στην κορυφή και στο κάτω μέρος της σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης και επισημαίνονται ως “Κουμπί 1” ή “Κουμπί 2”. Η διαφήμιση αποτελείται από έναν τίτλο, έναν σύνδεσμο και μια γραμμή περιγραφής. Η τυπική διάσταση για το κουμπί 1 είναι 120 x 90 pixels και για το κουμπί 2 είναι 120 x 60 pixels αντίστοιχα.

  • Μεγάλη ορθογώνια διαφήμιση στο διαδίκτυο:
  • Ένα μεγάλο ορθογώνιο είναι ένα ορθογώνιο σχήμα που τοποθετείται στη δεξιά πλευρά της σελίδας. Αυτές οι διαφημίσεις έχουν συνήθως μέγεθος 300×250 pixels, αλλά μπορούν να φτάσουν μέχρι και 336×280.

Design Sizes

Design online Documents and Social Media posts with correct sizes.

Get Appy Pie's handy size guide to create your document & social media graphics worthy!

Get Started